Femeia care a lansat petiția sub care 5 milioane de britanici au semnat împotriva Brexit, amenințată cu moartea

  • 24 Martie 2019 19:19
Femeia care a lansat petiția sub care 5 milioane de britanici au semnat împotriva Brexit, amenințată cu moartea

Femeia care a avut inițiativa de a lansa petiția privind anularea Brexit-ului spune că se teme și că a fost nevoită să își închidă contul de Facebook după ce a primit mai multe amenințări cu moartea, relatează The Guardian. 

Între timp, petiția publicată pe site-ul Parlamentului a adunat peste 4.800.000 de semnături, număr record pentru un astfel de demers, menționează HotNews.ro 

Petiția, demers pe care inițiatoarea l-a demarat încă din februarie, a devenit un succes imediat după ce premierul Theresa May a făcut apel la britanici să o susțină în confruntarea politică cu parlamentarii care au respins deja de două ori acordul ei privind ieșirea din Uniunea Europeană. Numărul semnăturilor a crescut sâmbătă, în timp ce un milion de britanici au ieșit în stradă, la Londra, pentru a cere rămânerea în UE. 

Margaret Georgiadou, autoarea petiției, care se află acum în Cipru, a precizat pentru BBC: ”Mă simt groaznic, sunt supărată pe mine însămi pentru că mă credeam mai puternică de-atât. Dar m-am speriat. Nici măcar nu i-am spus soțului, fiindcă este în vârstă și ar putea face o criză de isterie”. 

Femeia a scris și pe twitter: ”Salut, eu sunt persoana responsabilă pentru petiția privind revocarea art. 50. Voiam să vă spun că, momentan, sunt în Cipru și că am primit trei amenințări cu moartea, prin telefon. Cine își dorește Brexit-ul atât de mult încât să fie gata să și omoare pentru asta?”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău