Femei din opt localități vor primi consultanță în combaterea abuzului sau violenței

  • 13 Septembrie 2017 11:16
Femei din opt localități vor primi consultanță în combaterea abuzului sau violenței

Un proiect implementat de HelpAge International în Moldova, finanțat de UN Trust Fund, vine să susțină drepturile femeilor care au suferit în urma actelor de violență.

Proiectul va fi implementat în următorii patru ani și va oferi consultanță femeilor din opt comunități din țară, astfel ca acestea să-și dezvolte abilități, cunoștințe și încredere pentru a putea solicita și beneficia de sprijinul necesar de la instituțiile competente în domeniul prevenirii și combaterii violenței și/sau abuzului, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, viceministrul Anastasia Oceretnîi a menționat că la nivel de legislație, Republica Moldova a adoptat un șir de acte normative cu privire la prevenirea și combaterea violenței în familie, recunoscând astfel acest fenomen ca o problemă socială și totodată fiind un angajament de a interveni în soluționarea actelor de violență în familie, prin oferirea mecanismelor concrete, stabilirea autorităților și instituțiilor abilitate pentru prevenirea și combaterea acestui fenomen.

În acest an, Republica Moldova a semnat Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor, de orice vârstă, și a violenței în familie, ceea ce permite ratificarea Convenției și realizarea angajamentelor asumate. De asemenea, a fost elaborat un proiect de hotărâre de Guvern pentru aprobarea unei strategii naționale în domeniu pentru anii 2018-2023, care prin acțiunile sale va proteja persoanele vârstnice de violență.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău