Feicare al cincilea rus trăiește în sărăcie

  • 21 Noiembrie 2018 15:26
Feicare al cincilea rus trăiește în sărăcie

Fiecare al cincilea rus trăiește în condiții de austeritate și își permite să cumpere din salariu doar strictul necesar de produse alimentare - arată un studiu efectuat de Institutul de Analiză și Prognoză Socială al Academiei de Economie și Administrație Publică de pe lângă Președinția Rusiei.

Potrivit studiului, populația Rusiei poate fi împărțită în patru grupe, în funcție de nivelul de bunăstare al consumatorilor. Astfel, 22% dintre ruși trăiesc în sărăcie, în această categorie intrând respondenții ale căror venituri nu le permit să cumpere mai mult decât strictul necesar de produse alimentare. 35,6% dintre respondenți se află în zona de risc, incluzând rușii care își permit o alimentație normală și îmbrăcămintea necesară. Cu toate acestea, rușii din categoria de risc întâmpină mari dificultăți când trebuie să-și cumpere produse a căror perioadă de utilizare este limitată din motive obiective.

De asemenea, în cazul rușilor din această categorie, nu există perspective de îmbunătățire a condiției materiale. Studiul mai arată că în categoria celor care au șanse de schimbare în bine a condițiilor de viață intră 14,1% dintre ruși, aceștia mizând pe o creștere a nivelului de trai. Din ultima categoria prezentată în sondaj fac parte 28,3% dintre respondenți, care susțin că au posibilitatea să-și cumpăre bunuri durabile și nu se așteaptă la o scădere a nivelului de trai.

În tot acest context, TASS publică o declarație făcută anterior de ministrul muncii din Rusia, Maksim Topilin, potrivit căruia 20 de milioane de ruși se află sub pragul sărăciei.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău