Federica Mogherini: Vom fi cu ochii pe formarea guvernării și pe programul pe care Executivul de la Chișinău îl va pune în aplicare

  • 18 Martie 2019 18:28
Federica Mogherini: Vom fi cu ochii pe formarea guvernării și pe programul pe care Executivul de la Chișinău îl va pune în aplicare

Miniștrii afacerilor externe din blocul comunitar au evaluat actuala situație din Republica Moldova și urmăresc îndeaproape felul în care va fi format noul Guvern și ce program va propune acesta, a declarat șefa diplomației europene, Federica Mogherini, după reuniunea de astăzi a Consiliului de Afaceri Externe al Uniunii Europene.

”Am evaluat situația actuală din R. Moldova, cu respect total față de politicile țării, cu bunăvoința de a sprijini agenda de reforme, statul de drept, perspectivele democratice. Ne-am exprimat unele îngrijorări și am convenit că vom fi cu ochii pe formarea guvernării și pe programul pe care Guvernul îl va pune în aplicare. Nu ține de noi să intrăm în discuții despre coaliții și formarea guvernării, dar ține de noi să fim vigilenți la situația statului de drept și mai ales la implementarea agendei Acordului de Asociere cu R. Moldova, care este pentru noi un partener cheie în Parteneriatul Estic, a declarat șefa diplomației europene.

Consiliul Afaceri Externe se reunește lunar și este alcătuit din miniștrii afacerilor externe din toate statele membre ale UE.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău