Federica Mogherini: UE va susține în continuare R.Moldova în soluționarea problemei transnistrene

  • 03 Mai 2018 11:47
Federica Mogherini: UE va susține în continuare R.Moldova în soluționarea problemei transnistrene

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Federica Mogherini, a a reconfirmat sprijinul UE în soluționarea diferendului transnistrean, care este o problemă esențială pentru R. Moldova, cu respectarea suveranității statale și a dreptului internațional.  

Prim-ministrul Pavel Filip și Federica Mogherini au discutat, înainte de reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova - Uniunea Europeană, care are loc astăzi la Bruxelles, despre evoluțiile înregistrate în implementarea Acordului de Asociere RM-UE. Un alt subiect al discuțiilor a fost soluționarea problemei transnistrene.

Pavel Filip i-a spus oficialului european despre faptul că au fost înregistrate mai multe progrese în . „Guvernul este încrezător că, ținând cont de ceea ce s-a realizat în ultimii doi ani printr-o politică pragmatică și prin contribuția partenerilor europeni, progresele în soluționarea conflictului transnistrean vor continua”, a subliniat prim-ministrul.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate a felicitat autoritățile de la Chișinău pentru progresele obținute pe dimensiunea transnistreană. „Federica Mogherini a încurajat autoritățile să continue implementarea reformelor, menționând că Uniunea Europeană va oferi asistența necesară pentru realizarea proiectelor economice și sociale orientate spre îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor Republicii Moldova”, se mai arată în comunicatul emis. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,03 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
12
Tue
14
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău