Federica Mogherini | Parteneriatul Estic este o componentă cheie a politicii noastre externe

  • 16 Octombrie 2018 13:28
Federica Mogherini | Parteneriatul Estic este o componentă cheie a politicii noastre externe

“Parteneriatul Estic este o componentă cheie a politicii noastre externe, a declarat Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politici de securitate, Federica Mogherini, în cadrul Reuniunii ministeriale a Parteneriatului Estic, desfășurată la Luxemburg

 ”Noi aducem nu doar beneficii economice, precum creșterea volumelor de comerț între toate cele șase țări partenere și Uniunea Europeană, ci și consolidăm democrația, drepturile omului și libertățile fundamentale. Trebuie să continuăm implementarea, pentru ca să continuăm să vedem rezultate bune ”, a subliniat Federica Mogherini, potrivit unui comunicat al Delegației Uniunii Europene la Chișinău.

Menționăm că și ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, a participat la eveniment și a declarat că implementarea Acordului de Asociere RM-UE rămâne o prioritate pentru autoritățile moldovenești.

Lansat în 2009 ca o inițiativă comună de politici, Parteneriatul Estic (PaE) are scopul să aprofundeze și să consolideze relațiile dintre Uniunea Europeană (UE), Statele sale Membre și cei șase vecini ai săi din est: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău