Federica Mogherini a chemat guvernul și opoziția din Venezuela să reia dialogul pentru a încerca să găsească o soluție a crizei politice

  • 12 Septembrie 2019 08:50
Federica Mogherini a chemat guvernul și opoziția din Venezuela să reia dialogul pentru a încerca să găsească o soluție a crizei politice

Șefa diplomației europene Federica Mogherini a chemat guvernul și opoziția din Venezuela să reia dialogul pentru a încerca să găsească o soluție a crizei politice, informează AFP, citat de Agerpres. Mogherini se află în Mexic, în a doua etapă a unui turneu latino-american consacrat în parte situației din Venezuela.

Inițiate sub egida Norvegiei în mai, la Oslo, transferate apoi în Barbados, discuțiile dintre opoziția grupată în jurul președintelui parlamentului Juan Guaido și guvernul președintelui Nicolas Maduro au fost întrerupte pe 7 august.

Nicolas Maduro, la putere în Venezuela din 2013, a fost reales pentru un al doilea mandat în 2018, în urma unui scrutin boicotat de opoziție, care a respins rezultatele, alături de o mare parte a comunității internaționale.

La sfârșitul lunii ianuarie, președintele Adunării naționale și lider al opoziției Juan Guaido, s-a autoproclamat președinte interimar, calitate recunoscută de aproximativ 50 de state, fără a reuși însă să îl înlăture pe liderul socialist, amintește Agerpres.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău