Federația Internațională a Jurnaliștilor consideră intolerabilă "afacerea" jurnalistului Arkadi Babcenko

  • 31 Mai 2018 16:57
Federația Internațională a Jurnaliștilor consideră intolerabilă

Federația Internațională a Jurnaliștilor (IFJ) a declarat joi că înscenarea asasinatului jurnalistului rus dizident Arkadi Babcenko, care a apărut viu și năvătămat o zi mai târziu, este "intolerabilă" și "inadmisibilă".

Autoritățile din Ucraina au informat inițial că jurnalistul ar fi fost împușcat de mai multe ori în spate marți, chiar când intra în propriul său apartament din Kiev, capitala Ucrainei, fiind ulterior descoperit de soția sa într-o baltă de sânge. După ce s-a anunțat că a fost asasinat, Arkadi Babcenko a apărut miercuri într-o conferință de presă a serviciului ucrainean de securitate ținută chiar pe tema uciderii jurnalistului. Arkadi Babcenko, în vârstă de 41 de ani, este un critic virulent al președintelui Rusiei, Vladimir Putin și al politicilor lui în Ucraina și Siria.

"Vestea este excelentă, Arkadi Babcenko este în viață și își poate continua activitatea ca jurnalist analitic. Cu toate acestea, prin răspândirea de știri false privind asasinarea sa, autoritățile ucrainene au afectat grav credibilitatea informației, iar scurta lor conferință de presă poate fi foarte ușor considerată o simplă operațiune propagandistică", a declarat Philippe Leruth, președintele IFJ.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:4,63 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău