Febra primăverii și opiul pentru popor. Op-Ed de Victor Pelin

  • 26 Aprilie 2022 07:58
Febra primăverii și opiul pentru popor. Op-Ed de Victor Pelin

„În febra primăverii, comuno-socialiștii moldoveni au reușit o performanță inedită – tranziția de la ismele moderniste (comunism, socialism, putinism etc.) la terciul ideologic post-modernist, care amestecă de-a valma valorile creștine și cele păgâne, acestea fiind noile ingrediente ale opiului pentru popor...”

Acutizarea dedublării

Primăvara, din păcate, este perioada acutizării diferitelor maladii, inclusiv a celor mentale. Acest fenomen se manifestă mai ales în rândul politicienilor. Astfel, în loc să-i ajute pe simplii cetățeni să se descurce în torentul turbulent al proceselor politice la nivel local și regional, politicienii moldoveni reușesc să-i dezorienteze și mai mult. De exemplu, aceștia, an de an, practic concomitent, sărbătoresc,  deopotrivă, Învierea Domnului, lăudându-se că au fost primii care au adus Focul haric de la Ierusalim, și îl omagiază pe liderul bolșevic - ateistul militant, Vladimir Lenin, care întruchipează Antihristul

De ce se întâmplă așa și în cine cred, cu adevărat, liderii comuno-socialiști din Republica Moldova, în Hristos sau în antipodul acestuia? Răspunsul la această întrebare îl putem găsi la clasicul marxism-leninismului, care ne-a explicat că religia este opiul poporului. Acest lucru ni-l confirmă și un nepoțel al lui Ilici, atunci când se comportă cucernic, înțelegând că interesul poartă fesul. De fapt, comuno-socialiștii moldoveni sunt conștienți că sunt actori de mâna a doua a unui teatru al absurdului. Idolul lor contemporan – Vladimir Putin, le-a explicat recent că nu există vreo diferență majoră între Hristos și antipod: „Lenin a fost băgat într-un mausoleu. Cu ce se deosebesc moaștele lui de moaștele sfinților pentru ortodocși, pentru creștini? Când îmi spun că nu există o astfel de tradiție în creștinism, eu zic de ce nu, mergi la Athos și vedeți că acolo sunt sfinte moaște și avem și noi sfinte moaște aici”. Așa se armonizează pretenția Moscovei de a deveni cea de a III-a Romă cu edificarea în centrul megalopolisului respectiv a unui autentic monument al păgânismului precreștin.

Aici e momentul oportun pentru sublinierea faptului că Patriarhul Tihon, încă acum aproximativ o sută de ani, a anticipat echivalarea relicvelor creștine cu relicvele comuniste expuse în mausoleu. În acest sens, Patriarhul Tihon, urmare a inundării mausoleului după defectarea unei țevi de canalizare, a observat că după moaște s-a dovedit a fi mirul cu care a fost uns liderul bolșevicNu e vorba despre vreun banc, ci despre un fapt confirmat de adjunctul lui Lenin, Vladimir Bonci-Bruevici. Adevărul trist este că un an mai târziu Patriarhul a decedat, existând temei pentru a crede că a fost otrăvit. După consultarea Leninianei scriitorului Venedict Erofeev, spicuită din documente originale și din operele complete ale liderului proletariatului mondial, putem admite comiterea a orice fel de crime și orori din partea bolșevicilor – uciderea în masă a dușmanilor de clasă, din rândul cărora făcea parte și Patriarhul, organizarea terorii roșii, a lagărelor de concentrare etc. Și toate acestea au fost puse la cale de Ilici. În războiul civil declanșat de bolșevici au fost uciși în total peste 10 milioane de oameni! Iată pe cine îl omagiază de cel puțin trei ori pe an liderii comuno-socialiști din Republica Moldova.

Există, totuși, un motiv de neliniște pentru comuno-socialiștii moldoveni. Pe de o parte, ei se văd nevoiți să-l venereze pe Ilici, iar, pe de altă parte, trebuie să ia în considerare atitudinea furioasă a lui Vladimir Putin față de liderul bolșevic, care ar fi creat Ucraina. Ultima s-ar fi desprins de URSS împreună cu teritoriile, pe care Putin le consideră cadouri ale poporului rus și pe care actualmente încearcă să și le întoarcă prin intermediul așa-zisei operațiuni militare speciale. În astfel de circumstanțe, culmea ipocriziei e că liderii comuno-socialiști se prefac a nu înțelege ce se întâmplă în Ucraina și că Republica Moldova, de asemenea, ar fi primit cadouri din partea poporului rus.  

Promovarea simbolurilor discordiei

Pentru a rămâne în grațiile lui Vladimir Putin, comuno-socialiștii moldoveni se dedau la tot felul de umilințe. Liderii acestora declară deschis că vor încălca normele de drept, instigând la nesupunere în fața legii de dragul promovării simbolurilor agresiunii rusești împotriva Ucrainei. Culmea este că au ajuns să se plângă de interzicerea în Republica Moldova a simbolurilor agresiunii în emisiunile posturilor TV din Rusia, țară unde sunt curmate cu brutalitatea practic toate libertățile cetățenești și unde se insistă pe necesitatea introducerii cenzurii totale din partea statului. De bună seamă, dacă se recunoaște lipsa diferenței între moaștele la care se închină creștinii și cele la care se închină antihriștii, atunci de ce nu s-ar pleda în favoarea pluralismului în Republica Moldova la televiziune care insistă pe înăsprirea cenzurii în Rusia? Cea ce acceptă a fi foarte util pentru Rusia este considerat a fi nociv pentru Moldova. Așa arată logica dialectică a comuno-socialiștilor moldoveni.

Un alt element de discordie, asociat febrei primăverii, se referă la presupusul autor al furtului miliardului. Actualul partid de guvernare din Republica Moldova a ajuns la putere și datorită promisiunii de a duce la bun sfârșit investigarea furtului secolului. Deocamdată, nu se cunoaște nimic despre succesele în direcția respectivă. În schimb, unul dintre liderii comuno-socialiști, nuntaș al principalului suspect, Ilan Șor, a găsit motiv pentru a-l declara patriot adevărat pe motiv că de sărbătorile de Paști ar fi contribuit la aducerea Focului haric de la Ierusalim la Chișinău. Am putea admite că un patriot adevărat de dragul faimei ar fi dispus să cheltuiască câteva mii de dolari dintr-un miliard furat, însă Mitropolia Moldovei a găsit de cuviință să dezmintă acest lucru. De fapt, nu mai contează dacă e adevărat sau nu, contează că Ilan Șor s-a procopsit cu titulatura de patriot adevărat. Așa se fac lucrurile în stil comuno-socialist.

Concluzii

În febra primăverii, comuno-socialiștii moldoveni au reușit o performanță inedită – tranziția de la ismele moderniste (comunism, socialism, putinism etc.) la terciul ideologic post-modernist, care amestecă de-a valma valorile creștine și cele păgâne, acestea fiind noile ingrediente ale opiului pentru popor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău