Alexandru Slusari: Este nevoie de 34 de semnături ale deputaților, trebuie să fie luate decizii urgente pentru agricultori

  • 10 August 2020 12:00
Alexandru Slusari: Este nevoie de 34 de semnături ale deputaților, trebuie să fie luate decizii urgente pentru agricultori

Deputatul Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, a făcut un nou apel către toți parlamentarii pentru a fi inițiată procedura de convocare a ședinței extraordinare a Legislativului, la care să se ia decizii urgente de sprijin pentru agricultorii afectați de secetă. Pentru asta este nevoie de 34 de semnături ale deputaților, a precizat vice-președintele Platformei DA.

El a remarcat că la apelul similar, lansat la sfârșitul săptămânii trecute, reacția celorlalte fracțiuni a fost anemică.

”Pentru agricultori acum contează fiecare zi! Se apropie timpul semănatului și a plăților pe datorii, însă foarte mulți fermieri nu dispun nici măcar de producția necesară pentru a achita cotașilor plata de arendă. Pentru mâine fermierii din mai multe raioane au anunțat următorul protest.

Haideți să lăsăm acum piarul politic, concurența partinică și populismul și să aprobăm câteva proiecte de legi vitale și reale pentru producători agricoli!

- cel puțin 500 mln. lei pentru compensarea cheltuielilor la culturile din prima grupă (acești bani sunt în buget),

-declararea stării de urgență,

-deblocarea eliberării certificatelor de forța majoră,

-adresarea către partenerii externi după ajutor,

-vacanța fiscală pentru agricultorii afectați”, a scris Alexandru Slusari pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
19,4
Câțiva nori
Umiditate:57 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău