FC Sevilla a câștigat pentru a șasea oară finala Ligii Europa

  • 23 August 2020 20:01
FC Sevilla a câștigat pentru a șasea oară finala Ligii Europa

FC Sevilla a cucerit trofeul Europa League 2020 după ce a învins-o pe Inter Milano cu scorul de 3-2 (2-2), vineri seara, în finala desfășurată la Koln, transmite MOLDPRES.

Sevilla a câștigat competiția pentru a șasea oară, ducând mai departe recordul pe care îl deținea, potrivit sursei citate.

Diferența a fost făcută de autogolul lui Romelu Lukaku (74), după ce primele două goluri ale andaluzilor au fost înscrise de olandezul Luuk de Jong (12, 33), iar pentru Inter au punctat Romelu Lukaku (5 - penalty) și Diego Godin (36).

Echipa FC SEvilla are cele mai multe trofee, victorii și goluri din istoria competiției. Meciul a început în forță și Inter a deschis scorul după doar cinci minute, prin belgianul Romelu Lukaku, din penalty, tot el obținând lovitura de pedeapsă, după un fault al lui Diego Carlos asupra sa. Lukaku a marcat astfel în 11 partide consecutive în Europa League, cea mai lungă serie de goluri înscrise din istoria competiției. Belgianul a egalat numărul de goluri (34) marcate de brazilianul Ronaldo Nazario de Lima în primul său sezon la Inter (1997/98).

Obținerea trofeului, pentru a șasea oară, este o performanță unică realizată de echipa andaluză. Sevilla a câștigat toate cele șase finale jucate în Europa League. Inter, avându-l la comandă pe Antonio Conte, rămâne echipa cu cele mai multe meciuri jucate în Cupa UEFA/Europa League (190) și cele mai multe câștigate (96).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău