Făt Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu, la Radio România Cultural

  • 03 Iunie 2016 15:04
Făt Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu, la Radio România Cultural

Teatrul Național Radiofonic pentru copii vă invită să ascultați, în premieră, Făt Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu, duminică, 12 iunie, de la ora 9.00, la Radio România Cultural.

Scenariul și regia artistică: Mihai Lungeanu

În semn de omagiu adus  poetului nepereche, la împlinirea a 127 de ani de la trecerea în neființă, regizorul Mihai Lungeanu propune o  nouă variantă  radiofonică a basmului,  în care folosirea mijloacelor acustice moderne  reliefează  îmbinarea perfectă dintre elementele proprii folclorului românesc și  fantasticul grandios care, impreună, dau valoare universală acestei opere unice in literatura română. Scenariul  pune în valoare autenticitatea limbajului și bogăția elementelor poetice ale acestui basm, care a  deschis calea spre excelența genului.  La distanță de peste o jumătate de veac de versiunea din Fonoteca de Aur, realizată de Constantin Moruzan, regizorul Mihai Lungeanu construiește varianta 2016 a basmului,  reunind  generații diferite de interpreți importanți ai scenei românești, precum Constantin Codrescu, Constantin Dinulescu, Tamara Crețulescu, Liviu Lucaci, Julieta Strâmbeanu, Monica Ghiuță,  Eugen Cristea , Petre Lupu, Florin Anton,  alături de Diana Roman, Ioana Anastasia Anton, Ioana Calotă, Cristi Dionise, Gabriel Răuță, Sebastian Vâlcea, tineri interpreți extrem de talentați, care vor deveni, fără îndoială, marile voci de mâine ale Teatrului Național Radiofonic. Decorul sonor, construit cu talent, rafinament, sensibilitate și profesionalism de Patricia Prundea, regizor muzical, și de Vasile Manta, regizor tehnic, subliniază sinteza perfectă dintre păstrarea motivelor proprii creațiilor populare și o atmosferă impregnată de influențe romantice, care transformă acest basm intr-o operă de o factură cu totul aparte, considerată de Nicolae Iorga drept o veritabilă  legendă.

Spectacolul Făt Frumos din lacrimă de Mihai Eminescu va putea fi ascultat, în avanpremieră,  luni, 6 iunie, de la ora 11.00, în cadrul audițiilor cu public, organizate de Redactia Teatru la Clubul Ramada Majestic de pe Calea Victoriei, din București. Redactor și coordonator de proiect  Irina Soare  Regia de montaj: Monica Wilhelm. Regia de studio: Milica Creiniceanu și Renata Rusu. Regia muzicală: Patricia Prundea. Regia tehnică: Vasile Manta. Regia artistică: Mihai Lungeanu

Sursa: Rador.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-1,15
Cer acoperit de nori
Umiditate:96 %
Vint:5,14 m/s
Sat
0
Sun
3
Mon
3
Tue
3
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău