Fără comerț stradal în perioada estivală în Chișinău. Municipalitatea a decis revocarea propriei dispoziții

  • 09 Iunie 2020 11:04
Fără comerț stradal în perioada estivală în Chișinău. Municipalitatea a decis revocarea propriei dispoziții

Primăria municipiului Chișinău va renunța la comerțul ambulant stradal în perioada estivală curentă, iar dispoziția privind organizarea acestui gen de vânzări va fi revocată.

Decizia a fost luată în contextul în care autoritățile municipale au fost informate despre apariția în ultimele zile a mai multor gherete în parcuri, pe străzi și pe trotuare. Majoritatea unităților respective nu dispun de acte permisive pentru activitate.

„Întrebarea mea este: cine a permis amplasarea gheretelor dacă era clar că de subiectul respectiv sunt responsabili pretorii de sector și viceprimarii Victor Chironda și Inga Ionesii? Am fost de acord ca acest gen de comerț stradal să fie permis pe perioada estivală, fiind asigurat că activitatea este bine organizată, an de an. Am semnat dispoziția și am permis, dar chiar din prima săptămână oamenii s-au urcat în cap, crezând că pot face tot ce doresc ei", a declarat primarul Ion Ceban.

A fost stabilit un termen de 2 zile pentru evacuarea gheretelor instalate în această perioadă (ultimele 3-4 zile), potrivit unui comunicat al Primăriei Chișinău.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău