Fară buton „Dislike” pe Facebook, dar probabil cu „Downvote”

  • 01 Mai 2018 12:34
Fară buton „Dislike” pe Facebook, dar probabil cu „Downvote”

În ciuda solicitărilor exprimate de utilizatori, Facebook nu introduce butonul Dislike. Însă extinde testele pentru o opțiune numită Downvote, care va apărea separat de butonul Like, la partea de jos a listei de comentarii.

Facebook a confirmat că butonul „Downvote” este în teste pentru un număr limitat de utilizatori. care îl pot folosi pentru a „vota” ascunderea comentariilor cu care nu sunt de acord, atribuind acestora calificarea offensive, misleading sau off topic.

Astfel, Facebook poate investiga natura conținutului. De exemplu, cele catalogate cu „offensive”  ar putea include mesaje rasiste, pornografie, sau alte lucruri care ar putea ofensa utilizatorii, în timp ce tag-ul misleading ar putea fi atribuit articolelor de tip „fake news”. Off topic nu prea ar trebui să necesite intervenția Facebook în discuții publice, însă este posibil ca așa să fie depistați „postacii”, care sunt angajați să publice mesaje spam.

Butonul Downvote nu va fi disponibil pentru conținutul publicat pe grupuri, pe paginile unor persoane publice sau pe paginile utilizatorilor. Acestea sunt momentan valabile doar pe articolele paginilor, atât pentru postările inițiale, cât și pentru comentarii. Este posibil ca pe viitor acest buton să se extindă, dacă testul de față se dovedește a fi de succes.

Important de știut, folosirea butonului Downvote nu este contorizată public, asemenea butonului Like, iar cel care a primit downvote nu este anunțat. Cu rol de asistare a activității de moderare a postărilor și comentariilor, butonul Downvote ar putea influența vizibilitatea postărilor în News Feed-ul utilizatorilor și cauza ascunderea anumitor comentarii marcate ca fiind ofensatoare de un număr mare de cititori.

Testat mai întâi în Statele Unite, butonul Downvote apare acum și pentru utilizatori din Noua Zeelandă și Australia, fiind doar o chestiune de timp până ce Facebook va anunța lansarea debutul acestuia în mod oficial.

Sursa: go4it.ro

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău