Fără artificii de ziua orașului (PROGRAM)

  • 13 Octombrie 2016 22:11
Fără artificii de ziua orașului (PROGRAM)

De Ziua orașului Chișinău va fi inaugurată Scara Cascadelor de la Lacul Valea Morilor. Evenimentele dedicate Zilei Orașului vor începe cu depuneri de flori la Monumentul Domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt (ora 8.00) și Liturghia de Hram la Catedrala „Nașterea Domnului” și se vor încheia cu un concert în Piața Marii Adunări Naționale.

Chiar și fără focuri de artificii Hramul Chișinău din acest an va fi unul memorabil, promit autoritățile. S-a preferat să se pună accentul pe talent, a menționat în cadrul unei conferințe de presă șefa Direcției Cultură, Lucia Culev.

”Artificiile sunt, așa cum spune și sensul cuvântului, niște lucruri efemere. Noi vom pune accentul pe farmecul talentului și anul acesta va fi fără artificii. Ne-a rămas până la sfârșitul anului 1,5 milioane de lei, pute să îi cheltuim mâine pe toți. Dar mai rămân niște festivaluri, mai sunt niște artiști pe care vrem să îi susținem să plece la campionat mondial. Mai bine să facem o mică economie din ce avem ca să să ne ajungă până la sfârșitul anului, să nu fim nevoiți să anulăm sărbătorile de iarnă. Nu se termină viața cu Ziua Orașului”, a declarat Lucia Culev.

Inaugurarea Cascadei din Parcul Valea Morilor, care va avea loc în jurul orei 14, va fi însoțită de un spectacol susținut de Mariana Bulicanu, care va interpreta în acest an și imnul Chișinăului, ”Orașul meu” pe versuri de Gheorghe Vodă și muzică de Eugen Doga.

”O să fie plin de emoția cu care merită să fie interpretat imnul Chișinăului. Sunt onorată și cred că este o responsabilitate și o să încerc să îi fac față cu toate puterile pe care le am”, a declarat Mariana Bulicanu.

Apogeul manifestărilor dedicate Hramului Orașului va fi concertul organizat în Piața Marii Adunării, începând cu ora 18, și la care vor participa Valy Boghean Band, Orhestra fraților Advahov, Calancea band, Mihail, dar și trupa de rock Alternosfera.

”Suntem invitați pentru prima oară să evoluăm la zilele orașului. Alternosfera, foarte rar, în ultima perioadă, evoluează în Republica Moldova. Tineretul nu are parte de prea multe evenimente cu muzică rock organizate la Chișinău. Sper că vom avea un public tânăr, dornic de evenimente cu mult ”drive” și atitudine pe scenă”, a mărturisit Marcel Bostan, solistul trupei Alternosfera.

Anul acesta se împlinesc 580 de ani de la prima atestare documentară a orașului Chișinău. Pentru prima dată, numele de Chișinău a fost pomenit într-un hrisov întocmit pe 17 iulie 1436 la Vaslui, într-o  Carte Domnească de Întăritură. 

Hramul Chișinăului a început să fie marcat la 14 octombrie, când pe stil vechi este sărbătoril Acoperământul Maicii Domnului, în 2002, în aceeași zi ca și Hramul Iașilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău