Fanii grupului ABBA au stat la cozi pentru a cumpăra primul album al grupului suedez lansat după o pauză de 40 de ani

  • 05 Noiembrie 2021 13:06
Fanii grupului ABBA au stat la cozi pentru a cumpăra primul album al grupului suedez lansat după o pauză de 40 de ani

Fanii grupului ABBA au așteptat cu nerăbdare să cumpere primul album pe care trupa suedeză l-a lansat după o pauză de 40 de ani, iar mulți dintre ei au format cozi în fața magazinelor europene în noaptea de joi spre vineri, informează DPA, potrivit Agerpres.

La Berlin, de exemplu, admiratorii formației suedeze au îndurat o ploaie persistentă în fața Dussmann, un important magazin specializat în produse muzicale și cărți, care a organizat joi seară o vânzare promoțională începând de la ora locală 23:59.

Noul album ABBA este disponibil pe CD, vinil și - pentru a respecta tradiția anilor 1970 - casetă audio.

Primii fani care au cumpărat noul album ABBA au exprimat opinii pozitive despre acest material discografic prin intermediul unor mesaje publicate pe rețelele de socializare în primele ore ale zilei de vineri.

Dagens Nyheter, principalul cotidian din Suedia, a publicat, de asemenea, o recenzie laudativă la adresa acestui album.

"Albumul 'Voyage' al grupului ABBA va face lumea să danseze și să cânte", a scris criticul muzical Martin Nystrom în acest cotidian suedez. El a mai spus că s-a gândit la Giuseppe Verdi atunci când a ascultat piesa "Ode To Freedom".

Noul album ABBA conține trei cântece deja lansate de formația suedeză - "I Still Have Faith In You", "Don'T Shut Me Down" și "Just A Notion" - alături de alte șapte piese compuse de Agnetha Faltskog, Bjorn Ulvaeus, Benny Andersson și Anni-Frid Lyngstad.

"Voyage" este cel de-al nouălea album de studio lansat de cvartetul suedez și, totodată, primul material discografic cu piese originale după "The Visitors", care a fost lansat pe 30 noiembrie 1981.

După o ultimă apariție televizată la sfârșitul anului 1982, grupul ABBA și-a anunțat destrămarea după o carieră impresionantă, marcată de opt albume de studio și numeroase cântece de mare succes, precum "Waterloo", "Mamma Mia", "SOS" și "Dancing Queen".

Grupul ABBA a devenit cunoscut pe plan internațional datorită cântecului "Waterloo", cu care a câștigat ediția din 1974 a concursului Eurovision.

De atunci, au apărut numeroase compilații ale grupului pop, însă niciun material cu piese originale, până la albumul lansat vineri, "Voyage".

Toți cei patru membri ai formației suedeze au trecut de vârsta de 70 de ani: Ulvaeus are 76 de ani, Lyngstad are 75 de ani, Andersson are 74 de ani și Faltskog are 71 de ani.

Anunțând lansarea noului album și a unui concert cu același titlu, grupul ABBA a interpretat piesele "I Still Have Faith In You" și "Don't Shut Me Down" la începutul lunii septembrie.

Împreună, cele două single-uri au fost ascultate de peste 40 de milioane de ori pe platforma de streaming Spotify. În urmă cu două săptămâni, ABBA a lansat al treilea single extras de pe albumul "Voyage", intitulat "Just A Notion".

Următorul proiect major al grupului ABBA va fi concretizat anul viitor. În cadrul show-ului multimedia "ABBA Voyage", imagini virtuale ale membrilor formației - denumite "ABBAtaruri" - vor apărea pe scenă sub forma unei trupe live, într-o arenă special construită la Londra, la sfârșitul lunii mai 2022.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
-2,76
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,6 m/s
Fri
0
Sat
2
Sun
1
Mon
0
Tue
1
Arhivă Radio Chișinău