Familia tânărului, care a ajuns în comă după ce a fost bătut la Mingir, a decis ca organele acestuia să fie donate

  • 19 Februarie 2017 14:55
Familia tânărului, care a ajuns în comă după ce a fost bătut la Mingir, a decis ca organele acestuia să fie donate

Rinichii și ficatul tânărului de 27 de ani din satul Mingir, raionul Hâncești, care a ajuns în comă profundă după ce ar fi fost bătut crunt, au salvat trei vieți. Familia tânărului a decis să facă un gest memorabil și a dat acordul ca organele acestuia să fie donate, după ce medicii au spus că bărbatul nu mai are nicio șansă să trăiască.

Ficatul bărbatului a ajuns la o femeie aflată de mult timp pe lista de așteptare pentru transplant. Operația a decurs cu succes, iar starea de sănătate a pacientei este stabilă. Informația a fost confirmată pentru e-medicina.md de către Adrian Hotineanu, șeful Secției Chirurgie Hepatobiliopancreatică din cadrul Spitalului Clinic Republican (SCR), scrie e-medicina.md.

Totodată, anestezistul SCR Sergiu Ursul, care este și coordonatorul de transplant, a menționat că femeia care a primit o nouă șansă la viață are 53 de ani. Ea a fost diagnosticată cu ciroză hepatică, fază terminală. „Intervenția chirurgicală a început în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 22:00, și s-a încheiat în această dimineață la ora 7:00, la Spitalul Clinic Republican. Pacienta se află în Secția Terapie Intensivă și se simte bine”, ne-a spus Sergiu Ursul.

Medicii i-au prelevat și rinichii tânărului din Mingir. Potrivit Șeful Secției Anesteziologie a SCR, Virgiliu Guțan, unul dintre rinichi a ajuns la un bărbat de 49 de ani din Chișinău. Acesta suferea de insuficiență renală aflată în stadiu terminal. Intervenția chirurgicală, prin care s-a efectuat transplantul renal, a durat aproape toată ziua de sâmbătă.

Iar cel de-al doilea rinichi a salvat viața unei femei în vârstă de 36 de ani, care, la fel, suferea de insuficiență renală. Ambii pacienți sunt norocoși, deoarece au fost incluși pe lista de așteptare pentru transplant de rinichi acum cel mult o săptămână. 

Incidentul în urma căruia tânărul din Mingir și-a pierdut viața a avut loc acum o săptămână, într-un bar din localitate. Bărbatul ar fi ieșit cu prietenii la o bere înainte să plece la muncă în Italia. În local, acesta s-ar fi luat la ceartă cu un consătean, după care la bătaie. Tânărul ar fi fost lovit atât de puternic încât a ajuns în comă profundă. Polițiștii au depistat un suspect. Este vorba despre un individ de 30 de ani, care locuiește în același sat cu tânărul bătut crunt.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:67 %
Vint:4,12 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău