Familia lui Igor Dodon utilizează trei automobile, dar președinția nu recunoaște acest lucru (Moldova Curată)

  • 03 Ianuarie 2020 15:56
Familia lui Igor Dodon utilizează trei automobile, dar președinția nu recunoaște acest lucru (Moldova Curată)

Familia prezidențială circulă de mai mulți ani cu câteva automobile care nu se regăsesc, însă, în declarația de avere a șefului statului, Igor Dodon. Acestea au fost văzute de mai multe ori, în diferite perioade ale anului, oprind în fața casei sau intrând în curtea casei președintelui, care se găsește în sectorul Buiucani al capitalei și pentru a cărei achiziționare Igor Dodon a declarat anterior că a accesat un credit imobiliar.

În fața curții familiei Dodon și, uneori, intrând în curte, sunt văzute ades, în ultimii ani, cel puțin trei automobile care au în comun cifrele de pe plăcuța de înmatriculare – 526.

Acestea sunt: Hyundai, cu numărul de înregistrare CSC 526; Skoda Superb, cu numărul de înmatriculare  KPS 526; Skoda Superb, cu numărul de înmatriculare  KAR 526.

Potrivit MoldovaCurata, una dintre acestea, Hyundai cu numărul de înregistrare CSC 526, este condusă de soția președintelui, Galina Dodon.

Familia lui Igor Dodon utilizează trei automobile, dar președinția nu recunoaște acest lucru (Moldova Curată)

Solicitată pentru o reacție, Președinția nu recunoaște că familia Dodon ar utiliza automobilele, iar în răspunsul primit de la Președinție, semnat de secretarul general, Nicolae Posturusu, se spune că familia prezidențială nu deține mijloacele de transport enumerate în solictarea de informație cu niciun drept de proprietate, nici cu titlu de folosință.

De asemenea, se precizează că automobilele nu figurează la balanța Aparatului Președintelui Republicii Moldova și nici a altor entități publice, prin urmare, instituția prezidențială nu beneficiază de ele. Șeful statului dispune de mijloace de transport auto cu destinație specială, aflate în gestiunea Serviciului de Protecție și Pază de Stat, potrivit răspunsului de la Președinție.

Cele două automobile Skoda Superb sunt declarate, însă, în raportul privind finanțarea campaniei electorale a lui Igor Dodon, în 2016, când acesta candida la președinție, în ”Lista donațiilor în mărfuri, obiecte, lucrări sau servicii pe perioada electorală”. Valoarea lor indicată în documentul depus la Comisia Electorală Centrală este de 3120 și, respectiv 3900, fără a fi menționată valuta în care este declarată valoarea.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2018 și nici în cea pentru anul 2019, cele trei mașini nu sunt indicate, așa cum prevede Legea nr. 133 privind declararea averii.

sursa foto: moldovacurata.md

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău