Falsuri pe bandă rulantă la adresa guvernării, distribuite în mediul online. Autoritățile dezmint și vin cu recomandări

  • 31 Mai 11:00
Falsuri pe bandă rulantă la adresa guvernării, distribuite în mediul online. Autoritățile dezmint și vin cu recomandări

În ultima perioadă, în mediul online a apărut o serie de clipuri video care promovează falsuri și dezinformări la adresa guvernării, dezmințite de autorități.

Conform unui comunicat de presă al Ministerului Educației și Cercetării, în mediul online circulă un video potrivit căruia instituția ar deschide o tabără militar-turistică pentru copii și că, începând cu 1 iunie, mai mulți elevi vor participa la activități cu caracter militar, inclusiv pentru a învăța cum să folosească armele.

Ministerul Educației și Cercetării dezminte aceste informații false și menționează că va solicita organelor abilitate să identifice persoanele care se fac vinovate de fabricarea și distribuirea în spațiul public a acestor falsuri, cu scopul de a dezinforma cetățenii.

Și Daniel Vodă, purtător de cuvânt al Guvernului, a venit cu o reacție în mediul online.

,,Este evident că aceste clipuri sunt parte dintr-o campanie de dezinformare (Privet, Maskva!)”, a scris Daniel Vodă pe Facebook.

Acesta a recomandat cetățenilor să verifice veridicitatea informațiilor pe care le accesează și să raporteze conținuturile false.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
23,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:2,57 m/s
Tue
33
Wed
34
Thu
32
Fri
29
Sat
24
Arhivă Radio Chișinău