Falsificau acte pentru a transporta ilegal oameni la muncă în Germania

  • 17 Aprilie 2019 12:09
Falsificau acte pentru a transporta ilegal oameni la muncă în Germania

Trei bărbați din Chișinău au ajuns pe mâna poliției, fiind suspectați de organizarea migrației ilegale a moldovenilor în Germania. Aceștia au fost reținuți după ce au organizat confecționarea buletinelor de identitate românești false pentru un cuplu din sudul țării, transmite IPN.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției, cei trei bărbați au vârstele cuprinse între 28 și 45 de ani și sunt din municipiul Chișinău. S-a stabilit că în schema infracțională a fost implicată și o agenție privată de angajare în câmpul muncii, care avea rolul de a recruta și transporta persoanele în Germania, fondatorul și administratorul agenției fiind unul dintre suspecți.

În timpul perchezițiilor la domiciliile și în automobilele figuranților, au fost ridicate acte cu semne de falsificare și alte lucruri ce dovedesc implicarea suspecților în comiterea infracțiunii.

Polițiștii au stabilit că, pentru serviciile acordate, suspecții primeau de la o persoană câte două sute de euro.  Pe acest caz a fost pornită o cauză penală pentru organizarea migrației ilegale, iar suspecții riscă amendă până la 67 500 de lei sau închisoare de la 5 la 7 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău