FALSIFICARE de acte. CNA a reținut 6 persoane

  • 27 Aprilie 2015 16:55
FALSIFICARE de acte. CNA a reținut 6 persoane

Șase persoane, inclusiv șefi de la Registru și Biroul Migrație și azil, reținute pentru abuzuri la eliberarea pașapoartelor.

Patru funcționari din cadrul Centrul Resurselor Informaționale de Stat „Registru” și Biroul Migrație și Azil și doi complici au fost reținuți astăzi de CNA într-un dosar de corupție. Aceștia sunt bănuiți de depășirea atribuțiilor de serviciu și fals în acte publice în interesul unor grupuri criminale și sunt reținute pentru 72 de ore.

Este vorba despre șeful-interimar al Secției evidență și documentare a populației din Comrat, șeful Secției cetățenie, șeful-adjunct al Secției control și eliberarea pașapoartelor, un angajat al Secției imigrări din cadrul Biroului Migrație și Azil și doi intermediari

În cadrul aceluiași dosar este bănuit și șeful Direcției imigrări și repatriere a Biroului Migrație și Azil care, în urma perchezițiilor a avut nevoie de îngrijiri medicale și este internată la Spitalul de Urgență unde este supusă investigațiilor.

Potrivit ofițerilor de urmărire penală, angajații Registru, în complicitate cu persoane intermediare și reprezentanți ai BMA, eliberau pașapoarte biometrice, falsificând identitatea beneficiarilor. Totodată, s-a stabilit că mai multe persoane condamnate atât în Republica Moldova, cât și în alte țări, au primit pașapoarte cu identitate nouă.

În urma perchezițiilor  efectuate la domiciliile bănuiților, ofițerii CNA și procurorii au ridicat mai multe acte cu date de identitate false, dar și alte documente, folosite pentru perfectarea pașapoartelor moldovenești.

Anchetatorii au stabilit 31 de persoane care au intrat în posesia actelor de identitate falsificate, iar prețul unui pașaport se ridica până la 10 000 de euro.

Dacă vor fi găsite vinovate, bănuiții riscă până la 10 ani de închisoare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău