Facilitățile fiscale pentru magazinele duty-free au fost anulate

  • 16 August 2019 11:41
Facilitățile fiscale pentru magazinele duty-free au fost anulate

Parlamentul a votat astăzi în lectură finală anularea facilităților fiscale pentru magazinele duty-free terestre, la intrarea în Rep.Moldova, chiar dacă anterior anunța despre o posibilă închidere a acestora.

Potrivit unui amendament propus de președintele Comisiei juridice, Sergiu Litvinenco, noile prevederi ar urma să fie aplicate de la 1 ianuarie 2020, și nu de la 1 septembrie 2019, așa cum a propus Guvernul inițial. Totodată, agenții economici care dețin licență pentru activitatea magazinelor duty-free amplasate în zona de intrare pe teritoriul Rep. Moldova și a magazinului pentru deservirea corpului diplomatic, al cărui termen de valabilitatea nu expiră până la 1 ianuarie 2020, vor continua să beneficieze de facilitățile fiscale și vamale, până la expirarea termenului de valabilitate a licenței, fără drept de prelungire.

Președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Igor Munteanu, a subliniat că proiectul are ca scop anularea facilităților fiscale și vamale pentru magazinele, barurile și restaurantele ce activează în regim duty-free, amplasate la intrarea în țară, la punctele de trecere a frontierei și cele aflate pe teritoriul temporar necontrolat de autoritățile Rep. Moldova. De asemenea, vor fi anulate scutirile de TVA, fără drept de deducere și accize, la importul produselor petroliere și comercializare lor în zona de control vamal.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău