Facilități pentru cetățenii care încearcă să obțină permisul de conducere

  • 15 Aprilie 2018 08:56
Facilități pentru cetățenii care încearcă să obțină permisul de conducere

Rezultatul la proba teoretică a examenului pentru obținerea permisului de conducere va fi valabil timp de un an, conform unei Hotărâri a Guvernului publicată în Monitorul Oficial. Până acum, perioada de valabilitate era de 90 de zile, precizează IPN.

Dacă în decurs de un an viitorii șoferi nu vor reuși să susțină proba practică, inclusiv subprobele poligon și pe traseu, vor fi nevoiți să susțină repetat examenul teoretic.

Totodată, a fost publicat și modelul permisului de conducere internațional.

Acesta se va elibera în baza permisului de conducere național cu statut „valabil”, pe un termen de până la trei ani, cu condiția că acest termen să nu depășească termenul de valabilitate al permisului de conducere național.

Recent, Agenția Servicii Publice a modificat rutele la proba practică, subproba pe traseu, a examenului pentru obținerea permisului de conducere, reducând numărul rutelor de examinare, de la zece la cinci, la categoriile/subcategoriile B, BE, D1, D1E și D.

Noul sistem permite examinarea a trei candidați pe o rută fără a reveni la punctul de pornire. Lungimea unei rutei s-a mărit până la 21 km, față de aproape 8 cât era până acum, iar fiecărei persoane examinate îi revin câte 7 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău