Facebook: Website-urile de știri create de organizații politice nu se vor mai bucura de aceleași privilegii ca media

  • 12 August 2020 13:04
Facebook: Website-urile de știri create de organizații politice nu se vor mai bucura de aceleași privilegii ca media

Website-urile de știri create de organizații politice nu se vor mai bucura de aceleași privilegii ca media independente, a anunțat marți Facebook, citată miercuri France Presse.


Gigantul rețelelor sociale constată că există un număr "în creștere" de așa-numite publicații informative, direct legate de partide sau personalități politice, care sunt de fapt dedicate în principal "influențării politicilor publice sau a alegerilor", potrivit unui comunicat.

Aceste "mass-media" americane vor putea să rămână pe platformă, dar să nu apară pe Facebook News, secțiunea sa de știri ce difuzează articole din cotidiene, reviste și site-uri partenere.

Astfel de pagini vor fi considerate ca entități politice și nu vor mai putea difuza informații prin mesageriile Messenger și WhatsApp.

Aceste media partizane, considerate impostoare, de multe ori se prezintă ca site-uri de știri locale. În practică, ele redifuzează în esență articole mai mult sau mai puțin modificate din alte surse.

Facebook își intensifică inițiativele de protejare a procesului democratic și a alegătorilor față de campaniile de dezinformare, atât externe cât și interne, potrivit companiei.

"Lucrăm în mod constant cu partenerii pentru a înțelege noile riscuri, să vedem ce poate merge prost și să ne asigurăm că suntem bine pregătiți pentru diferite scenarii posibile", a declarat Guy Rosen, vicepreședinte al grupului responsabil de integritatea platformei, într-o conferință de presă.

La sfârșitul lunii iunie, rețeaua socială a decis să acorde prioritate "acoperirii originale a actualității": când sunt publicate articole diferite în aceleași știri, algoritmul trebuie să identifice pe cel care "este cel mai adesea citat ca fiind la sursa informațiilor" și să-l facă să apară în frunte.

La rândul său, Google a anunțat săptămâna trecută că agenții de publicitate politică ce se prezintă ca site-uri de informații locale nu vor mai putea face publicitate din septembrie.

Și Twitter a interzis toată publicitatea cu caracter politic în toamnă, inclusiv cea făcută de media ce primesc finanțare de la partide și comitete politice, transmite AGERPRES.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău