Facebook spune că a eliminat 5,4 miliarde de conturi false de la începutul anului

  • 14 Noiembrie 2019 09:42
Facebook spune că a eliminat 5,4 miliarde de conturi false de la începutul anului

Facebook a transmis miercuri că a eliminat 5,4 miliarde de conturi false de utilizatori de la începutul anului, comparativ cu 2,1 miliarde în aceeași perioadă anul trecut, relatează AFP, preluat de Agerpres.

În raportul său bianual privind transparența, gigantul rețelelor de socializare explică faptul că și-a "îmbunătățit capacitățile de a detecta și bloca" crearea de conturi "false sau abuzive", până în punctul de a împiedica milioane de tentative în fiecare zi.

Facebook dă asigurări că numai din ianuarie și până în martie a eliminat 2,2 miliarde de conturi, un record.

"Din moment ce blocăm tot mai multe conturi false înainte chiar ca ele să fie create, avem tot mai puține de dezactivat, iar intervențiile noastre s-au redus din primul trimestru", precizează compania.

Eliminările de conturi au rămas totuși la niveluri foarte ridicate.

După operațiuni de manipulare la alegerile americane din 2016, orchestrate în special din Rusia, Facebook și alte platforme de socializare au reacționat cu o serie de măsuri adoptate treptat din 2018 pentru a lupta împotriva conturilor false și dezinformării, atât în privința conținutului distribuit de utilizatori, cât și a reclamelor.

Rețeaua de socializare dominantă și-a înmulțit de asemenea eforturile, în special în materie de transparență, pentru a restabili încrederea în relația cu utilizatorii săi, în special în privința guvernelor care încearcă să exercite un control mai mare asupra aplicațiilor și datelor sale.

Raportul arată astfel că autoritățile americane au formulat peste 50.000 de solicitări pentru a obține date de la utilizatori de Facebook din ianuarie până în iunie 2019, o cifră în creștere cu 23% comparativ cu semestrul precedent.

În majoritatea cazurilor, este vorba de solicitări legale, bazate pe decizii ale justiției, dar poate fi vorba și de "urgențe".

"Dacă o solicitare ni se pare nejustificată sau prea extinsă, ne vom apăra și o vom combate în instanță dacă e nevoie. Nu furnizăm acces prin uși din spate la informațiile oamenilor", insistă Facebook.

În primul semestru, numărul cererilor de la guverne a crescut cu 16%, la peste 128.000 în total, cu India și Marea Britanie pe pozițiile a doua și a treia, urmate de Germania și Franța.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău