Facebook și WhatsApp susțin că nu vor mai răspunde solicitărilor din Hong Kong legate de utilizatorii lor

  • 06 Iulie 2020 18:55
Facebook și WhatsApp susțin că nu vor mai răspunde solicitărilor din Hong Kong legate de utilizatorii lor

Facebook și serviciul său de mesagerie WhatsApp au anunțat luni că nu vor mai răspunde cererilor de informații legate de utilizatorii lor provenite de la guvern și de la autoritățile din Hong Kong, din dorința de a contribui la respectarea libertății de expresie, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

"Vom suspenda examinarea cererilor guvernului privind datele utilizatorilor din Hong Kong, în așteptarea unei evaluări mai profunde a legii privind securitatea națională", a spus un purtător de cuvânt al Facebook.

Această evaluare va permite "o examinare riguroasă și consultări cu experți internaționali în drepturile omului" în legătură cu situația din insulă în acest domeniu, a adăugat el.

"Considerăm că libertatea de expresie este un drept fundamental al omului și susținem dreptul persoanelor de a se exprima fără a se teme pentru securitatea lor și fără frica de alte repercusiuni", a explicat sursa citată.

Rețeaua de socializare explică faptul că există o procedură mondială pentru a răspunde cererilor guvernelor.

Examinarea fiecărei cereri ține cont atât de politica internă a Facebook și de legile locale, cât și de normele internaționale privind drepturile omului.

Regimul comunist de la Beijing a impus Hong Kong-ului o lege care urmărește reprimarea subversiunii, secesiunii, terorismului și răzvrătirii în colaborare cu forțele străine, ca răspuns la mișcarea de contestare lansată anul trecut împotriva puterii centrale în fosta colonie britanică.

Legea este extrem de controversată deoarece încalcă, potrivit detractorilor săi, principiul 'O țară, două sisteme' menit a garanta fostei colonii britanice libertăți interzise în restul Chinei.

La rândul său, WhatsApp subliniază că "oamenii au dreptul la conversații private online".

Serviciul de mesagerie reamintește că sistemul său de criptare protejează zilnic mesajele a două miliarde de persoane din întreaga lume.

"Confidențialitatea nu a fost niciodată atât de importantă ca acum, iar noi vom rămâne hotărâți să le furnizăm servicii de mesagerie private și securizate utilizatorilor noștri din Hong Kong", a adăugat un purtător de cuvânt.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău