Facebook și Twitter au oprit accesul softului folosit de poliția americană pentru monitorizarea protestatarilor

  • 13 Octombrie 2016 00:33
Facebook și Twitter au oprit accesul softului folosit de poliția americană pentru monitorizarea protestatarilor

Poliția americană a folosit o aplicație a unei companii pentru analizarea postărilor utilizatorilor de pe rețelele de socializare, în mod special pentru monitorizarea protestatarilor, potrivit unui raport al American Civil Liberties Union, scrie UPI.com. Recent, rețelele de socializare au oprit accesul aplicației respective la platformele lor digitale.

Potrivit ACLU, compania Geofeedia a colectat și analizat datele utilizatorilor de pe Facebook, Twitter și Instagram pentru poliția americană, inclusiv pentru agențiile federale de aplicare a legii în timpul protestelor din Ferguson și Baltimore pentru a identifica comportamentul nepotrivit al polițiștilor privind folosirea forței.

Atât Facebook, cât și Twitter au blocat accesul aplicației respective la datele din rețelele de socializare după ce au descoperit că Geofeedia furniza informații despre utilizatori către circa 500 de agenții de aplicare a legii. Rețelele de socializare au considerat că este vorba despre o încălcare a contractelor semnate cu respectiva companie.

''Pentru că Geofeedia a obținut acces la Twitter, Facebook și Instagram în calitate de dezvoltator a putut accesa un flux de date de o manieră automată contrar termenilor de folosire a serviciului'', a menționat avocatul ACLU Matt Cagle într-o postare pe blogul asociației. ''Cu acest tip de acces special, Geofeedia a putut accesa rapid conținutul public al utilizatorului și să îl facă disponibil către circa 500 de clienți din domeniile siguranță publică și aplicarea legii'', potrivit aceluiași Matt Cagle.

Pe lângă analizarea posturilor publice de pe Instagram folosind dezvoltatorul API, Geofeedia semnase un contract cu Facebook pentru a obține un flux despre postările publice de pe rețeaua de socializare care menționează topicile discutate, evenimentele organizate și locații specifice ale utilizatorilor.

Twitter nu a furnizat acces complet la mesajele sale tweet și la datele utilizatorilor rețelei sale, însă a oferit Geofeedia acces la o bază de date cu motor de căutare ce conține mesajele publice ale rețelei.

Facebook a oprit accesul Geofeedia la rețeaua sa în luna septembrie. Twitter a încercat anterior să modifice contractul cu Geofeedia, însă fără folos, dar imediat după mesajul postat de avocatul Matt Cagle pe blogul ACLU, cei de la Twitter au anunțat că respectiva companie nu mai are acces la baza de date a rețelei de socializare.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:85 %
Vint:6,17 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău