Facebook pregătește o cameră ”de război” pentru a preveni amestecul în alegerile din SUA

  • 09 Septembrie 2018 19:03
Facebook pregătește o cameră ”de război” pentru a preveni amestecul în alegerile din SUA

Facebook construiește o cameră ”de război” la sediul central din Menlo Park, pentru a identifica și elimina orice tentativă de amestec în alegerile din SUA de la jumătatea mandatului, relatează Business Insider.

Alegerile sunt programate să aibă loc pe 6 noiembrie, iar Facebook creează un laborator informativ care va fi operat de unele dintre cele mai bune minți din industria tehnologiei.

Samidh Chakrabarti, directorul pentru angajament civic al Facebook, a declarat pentru NBC News că operatorul rețelei de socializare trebuie să fie pregătită pentru orice, după controversa provocată de reacția slabă avută în cazul intervenției Rusiei în alegerile prezidențiale din 2016.

”Construim această cameră de război, o cameră fizică, cu oameni din companie din discipline diferite. Așa încât, pe măsură ce vom descoperi probleme care ar putea apărea în orele de dinaintea alegerilor, vom putea lua măsuri rapide și decisive”, a declarat Chakrabarti.

Acesta a afirmat, luna trecută, pentru site-ul Recode, că  în această cameră vor exista mai multe ecrane pe care vor fi monitorizate activitățile neobișnuite de pe Facebook. Unele ecrane vor fi prevăzute și cu alarme, care vor avertiza în legătură cu creșteri sau scăderi neașteptate al activităților.

La aceste activități vor participa angajați ai Facebook în domeniul ingineriei, științei datelor, politicilor publice și alte domenii ale afacerii, potrivit Recode.

Această cameră este importantă nu atât în privința tehnologiei cât a procesului de a avea oameni din domenii diferite...capabili să pună diagnostice și să rezolve orice fel de probleme acute pe care le observăm”, a declarat Chakrabarti site-ului Recode.

În interviul acordat NBC, Chakrabarti a spus că Facebook se află într-o ”cursă a înarmării”, dar că este mult mai bine echipată decât era în 2006. Compania a adoptat instrumente pentru transparantizarea publicității, arătând utilizatorilor cine plătește pentru publicitatea pe platforma sa, în timp ce a detectat, blocat și eliminat peste un miliard de conturi false, în ultimele șase luni.

Sursa: News.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău