Facebook lansează o opțiune ce permite utilizatorilor să gestioneze datele personale despre activitatea online în afara rețelei de socializare

  • 27 August 2019 14:35
Facebook lansează o opțiune ce permite utilizatorilor să gestioneze datele personale despre activitatea online în afara rețelei de socializare

Compania Facebook a anunțat, marți, că va lansa un instrument ce permite utilizatorilor să gestioneze datele personale primite de rețeaua de socializare de la alte site-uri și aplicații despre activitatea lor online în afara platformei de socializare, scrie mediafax.ro.

Opțiunea de ”ștergere a istoricului” de navigare a fost lansată la peste un an după ce a fost anunțată inițial de către fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, ca parte a măsurilor de sporire a confidențialității utilizatorilor după scandalul Cambridge Analytica.

Însă, noua opțiune nu va șterge efectiv informațiile de pe serverele Facebook, ci doar va ”deconecta” datele de contul utilizatorului.

Noul instrument oferă utilizatorilor acces la ”activitatea în afara Facebook”, adică datele primite de rețeaua de socializare de la alte site-uri și aplicații cu scopul personalizarii reclamelor.

Opțiunea ”Activitate în afara Facebook vă prezintă un rezumat al aplicațiilor și site-urilor web care ne trimit informații despre activitatea dumneavoastră, și vă permite, dacă doriți, să ștergeți aceste informații din cont”, se arată într-un comunicat dat publicității de compania care administrează rețeaua de socializare.

”Acesta este o altă modalitatea de a oferi oamenilor mai multă transparență și control pe Facebook”, subliniază compania.

Stephanie Max, manager de produs la Facebook, a admis că această opțiune ar putea afecta veniturile din reclame ale companiei, având în vedere rolul major al datelor despre obiceiurile de navigare pentru furnizarea de reclame personalizate.

Noua opțiune este introdusă mai întâi în Irlanda, Spania și Coreea de Sud, urmând ca în lunile următoare să fie lansată la nivel mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău