Facebook își redeschide birourile, însă va prelungi posibilitatea de telemuncă pentru angajații săi

  • 10 Iunie 2021 09:45
Facebook își redeschide birourile, însă va prelungi posibilitatea de telemuncă pentru angajații săi

Facebook a anunțat miercuri că angajații săi vor putea continua, pe termen lung, să lucreze de acasă, inclusiv în străinătate, o decizie diferită de cea a gigantului Apple, care încearcă în schimb să-și aducă personalul înapoi la birourile din Cupertino, relatează AFP, citat de AGERPRES.

Începând din 15 iunie, angajații Facebook care își pot desfășura activitatea de la distanță vor putea solicita continuarea telemuncii, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al gigantului social media.

"Credem că modul în care lucrăm contează mai mult decât locul în care ne aflăm", a spus el.

"Vrem să fim locul în care oamenii pot performa la maximum, asigurând în același timp o experiență perfectă pentru toți angajații noștri, oriunde s-ar afla", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Firmele din Silicon Valley, printre primele din Statele Unite care și-au închis birourile la începutul pandemiei, se află în centrul discuțiilor privind noile condiții de muncă.

Twitter, de exemplu, le-a oferit de anul trecut angajaților săi posibilitatea de a lucra de acasă, pe termen nelimitat. Managerul general și președintele Facebook, Mark Zuckerberg, a estimat că jumătate dintre angajații platformei ar putea lucra de la distanță în următorii zece ani.

Datorită progreselor în lupta împotriva răspândirii COVID-19 și a campaniilor de vaccinare, platforma vizează birouri deschise în proporție de 50% în Statele Unite până la începutul lunii septembrie și 100% în octombrie.

Însă ea sprijină și posibilitățile în ceea ce privește telemunca, inclusiv programul său de sprijin pentru angajații care doresc să emigreze din Statele Unite în Canada sau din regiunea sa "Europa-Orientul Mijlociu-Africa" către Regatul Unit.

Google și Microsoft se bazează, de asemenea, pe sisteme hibrid.

Apple ar dori ca angajații săi să revină cel puțin trei zile pe săptămână începând din toamnă, însă producătorul iPhone întâmpină rezistență.

Câțiva zeci de angajați ai gigantului californian Apple și-au exprimat scepticismul cu privire la această idee.

"Fără caracterul incluziv pe care îl permite flexibilitatea, mulți dintre noi avem sentimentul că trebuie să alegem fie între familiile noastre, bunăstarea noastră și capacitatea de a performa la capacitate maximă la locul de muncă, adică de a face parte din Apple", au scris 80 de angajați ai Apple într-un e-mail intern publicat vinerea trecută de The Verge.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
16,7
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:2,06 m/s
Wed
12
Thu
13
Fri
17
Sat
20
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău