Facebook i-a permis unei firme rusești care are legături cu Kremlinul să colecteze informații

  • 12 Iulie 2018 14:45
Facebook i-a permis unei firme rusești care are legături cu Kremlinul să colecteze informații

O companie de tehnologie rusească cu legături cu Kremlinul s-a numărat printre cele câteva zeci de firme cărora Facebook le-a oferit posibilitatea de a colecta informații ale utilizatorilor, chiar și după impunerea de restricții din 2015, relatează CNN, citată de Mediafax.

„În ultimele șase luni am aflat că Facebook a avut puține mijloace pentru a controla colectarea și utilizarea datelor de către părți terțe. Acum am aflat că cea mai mare companie de tehnologie din Rusia, ai căror directori au legături strânse cu Vladimir Putin, au avut un număr potențial de câteva sute de aplicații integrate în Facebook, colectând informații”, a declarat senatorul democrat Mark Warner, citat de CNN, potrivit sursei citate

Declarația a venit pe fondul admiterii de către Facebook a faptului că firma rusească Mail.Ru Group ar fi dezvoltat sute de aplicații pentru platforma socială, o parte a lor nefiind făcute publice.

Rolul acestor aplicații era de a colecta date ale utilizatorilor și ale prietenilor utilizatorilor, precum numele, sexul, locația, fotografii, data de naștere sau paginile cărora le dăduseră like.

În 2014 însă, Facebook a anunțat restricționarea accesului dezvoltatorilor la datele celor din listele de prieteni ale utilizatorilor, luna mai 2015 fiind data scadentă. Cu toate acestea, 61 de companii au beneficiat de extinderi ale termenului limită, printre care și Mail.Ru.

Compania Facebook nu a precizat câte informații ar fi obținut Mail.Ru în tot acest timp, precum și faptul că nu găsit niciun fel de dovezi că firma rusească ar fi abuzat de informațiile colectate de pe Facebook. Întrebat de CNN dacă Facebook are măcar instrumentele de a verifica modul în care firma rusească a utilizat informațiile, Ime Archibong, unul dintre vice-președintii Facebook, a refuzat să comenteze.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău