Facebook extinde funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor

  • 04 Septembrie 2019 15:54
Facebook extinde funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor

Compania Facebook a decis să extindă funcția de recunoaștere facială la nivelul tuturor utilizatorilor săi, însă menține oprită această opțiune în setările implicite în contextul îngrijorărilor exprimate în spațiul public legate de această tehnologie, informează miercuri PA.

Sistemul de recunoaștere facială creează un "șablon" al chipului utilizatorului bazat pe alte imagini în care utilizatorul a fost etichetat, ceea ce înseamnă că Facebook va putea să informeze utilizatorul dacă altcineva publică fotografii ale sale, chiar dacă acestea nu au fost încă etichetate.

Rețeaua de socializare a început încă din aprilie 2018 să îi întrebe pe utilizatorii din Marea Britanie dacă doresc să permită platformei să folosească tehnologia de recunoaștere facială pentru a îi identifica în fotografii și videoclipuri.

Aceia care nu dispuneau încă de setarea pentru recunoaștere facială vor primi o notificare miercuri, care le oferă opțiunea de a o activa.

Persoanele care resping notificarea vor trebui în continuare să dezactiveze manual acea funcție, la fel ca oricare utilizator nou de pe Facebook.

Recunoașterea facială este un înlocuitor pentru sugestiile de etichetare, ce oferă utilizatorului posibilitatea de a decide dacă prietenii săi virtuali să primească sugestia de a fi etichetați într-o fotografie pe care au publicat-o pe rețea.

"Am continuat să ne consultăm cu experți în confidențialitate, profesori, specialiști în regulamente și cu persoane de pe Facebook despre cum să utilizăm recunoașterea facială și despre opțiunile pe care oamenii le au pentru a o controla", au declarat reprezentanții companiei americane.

"Am făcut câțiva pași în această direcție actualizând setările și făcându-le mai clare, iar utilizatorul poate să opteze pentru a păstra dezactivată această funcție chiar în acea notificare, spre deosebire de situația în care ar fi trebuit să deschidă o fereastră separată", au adăugat ei.

Noua actualizare a fost anunțată după ce compania americană, înființată de Mark Zuckerberg, a pierdut de curând un apel în Statele Unite din cauza unei presupuse încălcări a legislației statului Illinois în domeniul confidențialității datelor biometrice.

Folosirea tehnologiei de recunoaștere facială în spații publice se află în atenția publicului și în Marea Britanie, după ce Information Commissioner's Office (Biroul Comisarului pentru Informații) s-a declarat "profund îngrijorat de răspândirea utilizării tehnologiei de recunoaștere facială".

sira: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău