Facebook are aproape 2 miliarde de utilizatori activi

  • 05 Mai 2017 09:27
Facebook are aproape 2 miliarde de utilizatori activi

Raportul financiar al Facebook pe primul trimestru din 2017 vine la pachet cu o serie de informații foarte interesante despre modul în care platforma a evoluat în ultimele câteva luni. Se pare că numărul de utilizatori ai rețelei de socializare este într-o continuă creștere, ajungând acum la o valoare echivalentă cu aproximativ 25% din populația planetei.

Încasările companiei s-au ridicat la suma 8 miliarde de dolari în ultimele trei luni, o creștere cu 49% față de aceeași perioadă a anului trecut, 3 miliarde dintre acestea reprezentând profitul, scrie Go4it. În comparație, anul trecut, profitul era cu 76% mai mic. Tot în această perioadă, numărul de utilizatori activi lunari a crescut cu 17%, numărul total atingând 1,94 de miliarde. Spre diferență de rapoartele din trecut, Facebook a decis să nu mai împartă utilizatorii în funcție de dispozitivul folosit pentru accesarea rețelei de socializare, lucru care sugerează că aproape toată lumea intră în principal de pe mobil, varianta desktop fiind secundară de mai multă vreme.

Compania a adresat și problemele care au apărut în ultimele săptămâni, în care mai mulți utilizatori au transmis live materiale video în care apăreau crime sau sinucideri. Facebook promite că va angaja 3.000 de moderatori care vor monitoriza conținutul transmis live, pentru a anunța autoritățile sau pentru a împiedica răspândirea clipurilor inadecvate. În același timp, rețeaua de socializare începe o campanie mai serioasă pentru combaterea fenomenului „fake news” și propaganda pornită de anumite state.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău