Facebook ar putea taxa companiile „neserioase” prin afișarea de reclame în paginile rețelei de socializare

  • 14 Iunie 2018 17:38
Facebook ar putea taxa companiile „neserioase” prin afișarea de reclame în paginile rețelei de socializare

Utilizatorii Facebook vor avea posibilitatea să raporteze companiile de care sunt nemulțumiți în urma achiziționării unui produs sau serviciu promovat folosind bannere publicitare afișate în paginile rețelei de socializare.

La fel ca în cazul postărilor obișnuite, dacă suficient de mulți utilizatori trimit raportări privind activitatea unei companii, iar abuzurile reclamele sunt confirmate ca încălcând regulile rețelei de socializare, reclamele respective vor fi blocate de la afișare iar compania care le-a comandat ar putea avea accesul blocat pentru promovare pe Facebook.

Administratorii rețelei de socializare speră ca astfel să reducă numărul experiențelor negative avute de utilizatori. Procesul de evaluare a clienților de publicitate ține seama de aspecte esențiale, cum ar fi timpul de livrare și calitatea produselor, folosirea de reclame înșelătoare promovând produse care nu se ridică la nivelul așteptărilor, cât și numărul reclamațiilor primite din partea cumpărătorilor frustrați, deranjați de calitatea serviciilor în ansamblu.

Atunci când numărul reclamațiilor este alarmant de mare, Facebook va informa mai întâi companiile vizate, furnizând detalii privind aspectele care atrag nemulțumiri din partea consumatorilor. Dacă problemele semnalate nu sunt remediate într-un interval de timp rezonabil, Facebook poate trece la sancționarea companiilor respective, mergând până la interzicerea accesului în platforma de promovare.

Deși ar putea să nu fie eficientă împotriva companiilor înființate special pentru a servi ca paravan în activități ilegale, raportarea reclamelor ar putea motiva companiile active pe termen lung în a-și îmbunătăți calitatea serviciilor și renunța la practicile abuzive.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău