Facebook ar putea taxa companiile „neserioase” prin afişarea de reclame în paginile reţelei de socializare

  • 14 Iunie 17:38
Facebook ar putea taxa companiile „neserioase” prin afişarea de reclame în paginile reţelei de socializare

Utilizatorii Facebook vor avea posibilitatea să raporteze companiile de care sunt nemulţumiţi în urma achiziţionării unui produs sau serviciu promovat folosind bannere publicitare afişate în paginile reţelei de socializare.

La fel ca în cazul postărilor obişnuite, dacă suficient de mulţi utilizatori trimit raportări privind activitatea unei companii, iar abuzurile reclamele sunt confirmate ca încălcând regulile reţelei de socializare, reclamele respective vor fi blocate de la afişare iar compania care le-a comandat ar putea avea accesul blocat pentru promovare pe Facebook.

Administratorii reţelei de socializare speră ca astfel să reducă numărul experienţelor negative avute de utilizatori. Procesul de evaluare a clienţilor de publicitate ţine seama de aspecte esenţiale, cum ar fi timpul de livrare şi calitatea produselor, folosirea de reclame înşelătoare promovând produse care nu se ridică la nivelul aşteptărilor, cât şi numărul reclamaţiilor primite din partea cumpărătorilor frustraţi, deranjaţi de calitatea serviciilor în ansamblu.

Atunci când numărul reclamaţiilor este alarmant de mare, Facebook va informa mai întâi companiile vizate, furnizând detalii privind aspectele care atrag nemulţumiri din partea consumatorilor. Dacă problemele semnalate nu sunt remediate într-un interval de timp rezonabil, Facebook poate trece la sancţionarea companiilor respective, mergând până la interzicerea accesului în platforma de promovare.

Deşi ar putea să nu fie eficientă împotriva companiilor înfiinţate special pentru a servi ca paravan în activităţi ilegale, raportarea reclamelor ar putea motiva companiile active pe termen lung în a-şi îmbunătăţi calitatea serviciilor şi renunţa la practicile abuzive.

Sursa: Go4it

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chişinău
-5,35 °C
Cer acoperit de nori
Umiditate:79 %
Vint:1,98 m/s
Lun
0 °C
Mar
-0 °C
Mie
-3 °C
Joi
-0 °C
Vin
-4 °C

Curs oficial BNM 18 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3137 -0.0000
USD 17.0729 -0.0000
RON 4.1402 -0.0000
UAH 0.6145 -0.0000
RUB 0.2568 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău