Facebook ar putea ascunde numărul de 'like'-uri

  • 04 Septembrie 2019 10:54
Facebook ar putea ascunde numărul de 'like'-uri

Facebook ar putea renunța la afișarea publică a numărului de ''like''-uri (îmi place) colectate de conținutul publicat pe rețeaua de socializare, au confirmat marți pentru AFP reprezentanți ai companiei, preluat de Agerpres.

În această ipoteză, utilizatorii ar putea reacționa în continuare apăsând pe butonul emblematic atunci când le plac o fotografie, un text sau o înregistrare video, însă doar autorul conținutului respectiv publicat pe rețeaua de socializare ar ști câte persoane au apreciat mesajul.

''Intenționăm să ascundem numărul de 'like'-uri pe Facebook'', a declarat marți pentru AFP un purtător de cuvânt al gigantului rețelelor de socializare.

Prin această schimbare majoră se dorește să se atenueze presiunea socială asociată dobândirii aprobării de la semeni și să se concentreze atenția asupra conținutului în sine, mai degrabă decât asupra popularității.

Facebook experimentează deja această posibilitate, în unele țări, pe platforma sa Instagram. Utilizatorii pot ști întotdeauna câte ''like''-uri au obținut prin publicarea unei fotografii și de câte ori au fost vizualizate înregistrările video, însă aceste cifre nu mai sunt publice.

Rețeaua Twitter a testat la rândul său această metodă, dar a descoperit că utilizatorii erau mai puțin interesați de ''tweet''-uri atunci când acestea nu erau însoțite de statistici privind popularitatea.

''Când acești indicatori sunt eliminați, oamenii sunt mai puțin implicați'', a declarat directorul de produs al Twitter, Kayvon Beykpour, în cadrul unei conferințe de presă organizată în august în San Francisco.

Rețelele de socializare sunt criticate de asociații și instituții că ar alimenta o economie al atenției, ce valorizează conținutul care suscită emoții rapide în detrimentul celui care conduce la reflecție.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău