Facebook anunță o înăsprire a regulilor împotriva hărțuirii pe platformele sale

  • 14 Octombrie 11:24
Facebook anunță o înăsprire a regulilor împotriva hărțuirii pe platformele sale

Facebook a anunțat miercuri o înăsprire a regulilor sale împotriva hărțuirii online, în timp ce gigantul social media încearcă să convingă autoritățile și opinia publică de rolul său pozitiv în societate, relatează AFP, citat de AGERPRES.

„Nu permitem hărțuirea pe platforma noastră și atunci când acest lucru se întâmplă, luăm măsuri", a declarat Antigone Davis, directoare în cadrul Facebook pentru aspectele legate de siguranță, citată într-un comunicat.

Compania californiană, criticată deja de numeroase autorități și ONG-uri, și-a văzut din nou reputația afectată după dezvăluirile unui avertizor de integritate, o fostă ingineră care a furnizat documente presei și a fost audiată de o comisie parlamentară americană.

Frances Haugen a afirmat că Facebook și aplicațiile sale, inclusiv Instagram, pun "profiturile înaintea siguranței" utilizatorilor lor.

Compania intenționează acum să atace „eforturile coordonate de hărțuire în masă care vizează indivizi extrem de vulnerabili din lumea reală, precum victimele unor tragedii violente sau disidenții politici - chiar dacă conținutul în sine nu încalcă regulile noastre".

Rețeaua socială poate, de asemenea, să elimine mesajele sau comentariile private, în funcție de context și de informații suplimentare.

Totodată, Facebook dorește să protejeze mai bine personalitățile publice (politicieni, celebrități...), prin adăugarea unei noi categorii pe lista interdicțiilor, care vizează în principal sexualizarea acestor persoane.

„Vom elimina comentariile cu caracter sexual care constituie hărțuire", pe baza contextului furnizat de indivizi, a mai spus Antigone Davis.

Platforma a adăugat, de asemenea, la lista personalităților publice și jurnaliști și apărători ai drepturilor omului care au devenit celebri pentru munca lor.

Ei vor fi de acum „protejați de conținut ofensator, de exemplu de mesaje care îi caracterizează în funcție de aspectul fizic", a spus Antigone Davis.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
11,63
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:0,89 m/s
Mon
6
Tue
8
Wed
9
Thu
10
Fri
11

Curs oficial BNM 24 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3153 -0.0000
USD 17.4523 -0.0000
RON 4.1064 -0.0000
UAH 0.6640 -0.0000
RUB 0.2454 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău