Facebook anunță că va elimina postări sau grupuri ale anti-vacciniștilor

  • 18 Februarie 2019 11:09
Facebook anunță că va elimina postări sau grupuri ale anti-vacciniștilor

Rețeaua Facebook, deja acuzată că a contribuit la diseminarea mesajelor false privind vaccinurile, a declarat că explorează eliminarea informațiilor anti-vaccinare din sistemele software care recomandă tipuri diverse de conținut.

Informațiile care descurajează oamenii să se vaccineze au găsit „teren fertil” pe Facebook, în special în grupuri închise sau deschise, unde membri pot fi și zeci de mii de utilizatori. Astfel se crede că promotorii anti vaccinării au găsit soluția perfectă ca să semene dezamăgire și chiar panică, iar asta ar putea fi rezultatul reapariției focarelor de rujeolă. Facebook a răspuns astfel unei scrisori a senatorului Adam Schiff care a trimis câte o scrisoare în care semnala problema, atât lui Mark Zuckerberg, cât și șefului Google, Sundar Pichai, cerându-le ambilor să rezolve problema, scrie Bloomberg, preluat sănătateinfo.md

Astfel, Zuckerberg a răspuns că „analizează măsuri suplimentare pentru a combate cel mai bine problema”. Aceasta ar putea include „reducerea sau eliminarea acestui tip de conținut din recomandări, inclusiv din sugestiile de alăturare la grupuri, din rezultatele căutării, asigurând totodată că sunt disponibile informații credibile și sigure”.

Google, care nu a răspuns imediat la scrisoarea lui Schiff, a luat deja măsuri similare. Luna trecuta, YouTube a lansat o schimbare in modul in care recomanda videoclipurile - un sistem automat care a fost criticat pentru promovarea dezinformării. YouTube a declarat că va începe să taie videoclipuri cu „conținut limitat” care „dezinformă utilizatorii în moduri dăunătoare” din sistemul de recomandări. Compania a oferit doar trei exemple. Unul a fost videoclipurile care promovează „un tratament miraculos pentru o boală gravă”.

Schiff a menționat în scrisoare despre algoritmii actuali care nu sunt concepuți pentru a distinge informațiile de calitate de conținutul tendențios intenționat sau total fals, iar „consecințele acestora sunt deosebit de îngrijorătoare pentru sănătatea publică”.

Bloomberg scrie că primul rezultat la căutarea „vaccinuri” pe YouTube este un videoclip care prezintă o dezbatere între suporterii vaccinurilor și cei care cred că imunizarea este periculoasă. Cel de-al patrulea rezultat este primul episod dintr-o serie populară de documentare anti-vaccin numită „Adevărul despre vaccinuri”. Acesta are aproape 1,2 milioane de comentarii.

Sursa: sanatateinfo.md

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău