Facebook amână lansarea aplicației sale de întâlniri online în Europa

  • 13 Februarie 2020 13:45
Facebook amână lansarea aplicației sale de întâlniri online în Europa

Facebook a decis să amâne lansarea în Europa a aplicației sale de întâlniri online, după ce o autoritate irlandeză cu rol de reglementare a organizat luni o inspecție în birourile din Dublin ale rețelei de socializare, a anunțat joi un purtător de cuvânt al companiei americane, citat de AFP, preluat de Agerpres.

"Ne vom acorda ceva mai mult timp pentru a ne asigura că produsul va fi pregătit pentru piața europeană", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Facebook.

Grupul american dorește să se asigure că noua sa aplicație - Facebook Dating - nu va genera probleme legate de administrarea datelor personale ale utilizatorilor.

Într-un comunicat publicat miercuri seară, Oficiul comisarului pentru protecția datelor personale (DPC) din Irlanda a anunțat că a organizat luni o inspecție în birourile deținute de Facebook în orașul Dublin, de unde a ridicat anumite documente.

Un purtător de cuvânt al DPC a declarat că acțiunea în cauză a fost prima inspecție de acest tip care a vizat o companie majoră din industria tehnologiei după implementarea la nivelul Uniunii Europene, în mai 2018, a Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR).

Întrucât sediul european al Facebook se află în Irlanda, autorității irlandeze cu rol de reglementare îi revine sarcina de a se asigura în numele UE că normele GDPR vor fi respectate.

DPC a precizat că a fost contactat de reprezentanții Facebook în legătură cu proiectul aplicației de întâlniri online pentru prima dată pe 3 februarie.

"Am fost foarte îngrijorați de faptul că atunci a fost pentru prima dată când Facebook ne-a contactat, ținând cont că reprezentanții săi doreau să lanseze aplicația pe 13 februarie", chiar înainte de Sfântul Valentin, a subliniat autoritatea irlandeză cu rol de reglementare.

DPC mai spus că nicio informare și nicio documentație nu i-au fost furnizate pe 3 februarie în legătură cu normele de protecție a datelor personale, fapt care a determinat autoritatea irlandeză să inspecteze birourile Facebook din Dublin.

Rețeaua de socializare a lansat deja într-o manieră progresivă noua sa aplicație de întâlniri online pe continentul american și în Asia de Sud-Est în 2019.

Facebook Dating se numără deja "printre primele servicii de întâlniri online" din lume, a declarat la sfârșitul lunii ianuarie fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care se așteaptă ca această aplicație "să continue să crească".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău