Facebook a lansat un serviciu gratuit de întâlniri online în 32 de țări din Europa

  • 22 Octombrie 2020 11:52
Facebook a lansat un serviciu gratuit de întâlniri online în 32 de țări din Europa

Facebook a lansat joi un serviciu gratuit de întâlniri online - Facebook Dating - în 32 de țări din Europa, după ce lansarea noii platforme a fost amânată la începutul acestui an din cauza îngrijorărilor formulate de o autoritate europeană cu rol de reglementare, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Rețeaua de socializare americană a fost nevoită să amâne lansarea pe piața din Europa a serviciului Facebook Dating în luna februarie, în urma obiecțiilor formulate de Oficiul comisarului pentru protecția datelor personale (DPC) din Irlanda, principala autoritate cu rol de reglementare la nivelul Uniunii Europene a activităților desfășurate de cele mai mari companii de tehnologie din lume, inclusiv Facebook.

Atunci, DPC a dezvăluit că a fost înștiințat abia pe 3 februarie în legătură cu lansarea programată a acestui serviciu pe 13 februarie, exprimând o serie de îngrijorări legate de un termen de notificare atât de scurt.

DPC a spus totodată că nu primise de la Facebook documentația referitoare la normele de protecție a datelor personale.

Facebook Dating, un serviciu gratuit de întâlniri online integrat în aplicația Facebook, a fost lansat în Statele Unite în septembrie 2019. Înainte de lansarea de joi pe piața europeană, serviciul era disponibil în 20 de țări.

Într-un mesaj publicat miercuri pe blogul oficial al companiei americane, Kate Orseth, directorul de produs al serviciului Facebook Dating, a precizat că utilizatorii pot alege să își creeze un profil pentru întâlniri online și să îl șteargă apoi în orice moment, fără ca această operațiune să implice ștergerea contului oficial de Facebook.

Prenumele și vârsta utilizatorului din noul profil vor fi preluate automat din contul oficial de Facebook și nu vor putea fi editate pe noul serviciu de întâlniri online. "Numele de familie al utilizatorului nu va fi afișat, iar utilizatorul poate să aleagă dacă dorește sau nu dorește să distribuie alte informații personale din profilul său online", a precizat Kate Orseth.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău