Facebook a închis pagina unei localități din Franța, după ce algoritmii au confundat numele ei cu o insultă

  • 13 Aprilie 15:19
Facebook a închis pagina unei localități din Franța, după ce algoritmii au confundat numele ei cu o insultă

Pagina de Facebook a localității franceze Bitche (nord-est), suspendată la sfârșitul lunii martie înainte de a fi reactivată marți, a trecut pe sub furcile caudine ale algoritmilor pretențioși ai gigantului digital, care au confundat numele așezării cu o insultă în limba engleză, informează Agerpres, care citează AFP.

"Facebook a cenzurat pagina noastră <<Ville de Bitche>> (Orașul Bitche). La 19 martie, Facebook ne-a adus la cunoștință (că) aceasta nu mai era publică pe motiv că <<încălca normele aplicabile paginilor de Facebook>>", a declarat primarul orașului Bitche, Benoît Kieffer, citat într-un comunicat.

Orașul a făcut sesizare, iar pagina a fost reactivată marți, la trei săptămâni după suspendare, notează AFP care citează un răspuns primit de la reprezentanța Facebook din Franța, care recunoaște o "analiză incorectă din partea sistemelor noastre", care cenzurează automat insultele din conturi, în cazul de față cuvântul în limba engleză "bitch" ("cățea").

Întâmplarea nefericită l-a agasat pe primar, care susține că a solicitat în repetate rânduri Facebook să reactiveze pagina, înainte de a decide să creeze un cont nou, neutru, "Mairie 57230" (Primărie 57230), cifrele reprezentând codul poștal al așezării din regiunea Lorena cu aproximativ 5.000 de locuitori, renumită pentru impunătoarea sa cetate, fortificată de Vauban în secolul al XVIII-lea.

Valérie Degouy, responsabilă în cadrul departamentului de comunicare al localității, a declarat pentru media locale că prin aceeași întâmplare au trecut în urmă cu câțiva ani paginile de Facebook ale terenului de golf din Bitche sau ale cetății, care au fost ulterior reactivate.

"Ceea ce se întâmplă astăzi demonstrează insuficiența și limitele instrumentelor de moderare pe care doar un ochi uman o poate realiza", a precizat Kieffer.

Edilul a adresat o invitație CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, de a vizita Bitche pentru a "descoperi frumosul nostru oraș fortificat" și "de a onora (...) memoria compatrioților săi americani care, sub steagul Diviziei 100 Infanterie", au eliberat Bitche de sub ocupația germană, în primăvara anului 1945.

"Liberatori s-au autointitulat, cu mândrie și ironie, <<Sons of Bitche>> (fii de Bitche)", a adăugat Kieffer.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,89 m/s
Wed
14
Thu
12
Fri
14
Sat
16
Sun
19

Curs oficial BNM 18 Mai 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.6064 0.1339
USD 17.7574 0.0312
RON 4.3858 0.0264
UAH 0.6447 0.0027
RUB 0.2398 0.0004
Arhivă Radio Chișinău