Facebook a eliminat peste 270 de pagini și conturi ale Fabricii de trolli”. Zuckerberg dă explicații

  • 04 Aprilie 2018 15:58
Facebook a eliminat peste 270 de pagini și conturi ale Fabricii de trolli”. Zuckerberg dă explicații

Mark Zuckerberg, fondatorul și directorul general al Facebook, a anunțat că au fost șterse peste 270 de pagini și conturi administrate de organizația rusă Internet Research Agency (IRA), despre care se cred că a încercat să manipuleze scrutinul prezidențial american din 2016.

Într-o amplă postare pe Facebook, Zuckerberg a explicat că organizația Internet Research Agency a încercat să influențeze opinia publică din Rusia, SUA și Europa prin intermediul mai multor conturi de Facebook și Instagram, informează site-ul postului CNBC.

Organizația IRA a "acționat în repetate rânduri în mod înșelător și a încercat să manipuleze oameni" din Statele Unite, Europa și Rusia, a declarat Zuckerberg, adăugând că organizația a creat sute de conturi false pentru a influența cele mai recente alegeri prezidențiale din SUA.

Alex Stamos, directorul responsabil de securitate al companiei, a explicat că majoritatea conturilor șterse erau în limba rusă și vizau locuitorii din Rusia și alte țări cu o minoritate rusofonă semnificativă, cum ar fi Azerbaidjan, Uzbekistan sau Ucraina.

Sursa: Mediafax
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău