Facebook a cedat presiunilor. Schimbarea majoră pe care a anunțat-o, la insistențele UE

  • 11 Aprilie 2019 14:47
Facebook a cedat presiunilor. Schimbarea majoră pe care a anunțat-o, la insistențele UE

Facebook a cedat presiunilor Comisiei Europene și autorităților de protecție a consumatorilor prin revizuirea termenilor și condițiilor, astfel încât va preciza în mod clar în ce scop folosește datele utilizatorilor și își va asuma responsabilitatea dacă informațiile vor fi folosite în mod incorect de către terțe părți, transmite Reuters.

Cea mai mare rețea de socializare din lume este criticată de ambele părți ale Atlanticului din cauza numărului mare de probleme legate de nerespectarea confidențialității informațiilor personale, care a expus parolele a milioane de utilizatori.

Potrivit Comisiei Europene, modificarea termenilor și limbajului va permite ca utilizatorii să știe cum se folosește Facebook de datele lor pentru a dezvolta activitățile legate de profilul lor și publicitatea țintită.

„Acum, utilizatorii vor înțelege în mod clar că datele lor sunt folosite de către rețeaua de socializare pentru a vinde reclame țintite”, a afirmat comisarul pentru Justiție, Vera Jourova, într-un comunicat.

Facebook va modifica în mod unilateral termenii și condițiile numai atunci când modificările vor fi rezonabile și va păstra conținutul șters de utilizatori doar în cazul unei solicitări din partea autorităților care aplică legea și doar pe un termen limitat, de 90 de zile.

sursa: digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău