Extrasele electronice generate automat ar putea costa cu 20% mai puțin

  • 30 August 2023 12:34
Extrasele electronice generate automat ar putea costa cu 20% mai puțin

Pentru serviciul de eliberare a extrasului sub formă de document electronic, comandat prin intermediul unor aplicații web și generat automat, în regim de timp real, Agenția Servicii Publice ar putea aplica tarif redus stabilit pentru termenul maximal de prestare a serviciului respectiv. Un proiect de Lege în acest sens a fost publicat pentru consultări.

În prezent, tarifele pentru serviciile de eliberare a extraselor din resursele informaționale ale ASP depind de termenul de prestare a serviciului. În cazul extraselor disponibile pentru generare automată va fi exclusă posibilitatea alegerii termenului de prestare, astfel a apărut necesitatea precizării modului de aplicare a tarifelor în cazul dat, scrie Bizlaw.md.

Potrivit autorilor, tariful va fi redus cu 20%. De exemplu, tariful pentru extrasul din Registrul de stat al populației (RSP) la solicitarea persoanei fizice variază de la 90 până la 450 de lei, în funcție de termenul solicitat. În cazul comandării online a extrasului sub formă de document electronic care se generează cu antrenarea operatorului back-oficiului, se va aplica tariful redus (cu 20%) de la 70 până la 360 de lei, în funcție de termenul solicitat. Pentru extrasul electronic din RSP generat automat, se propune aplicarea tarifului fix în mărimea de 70 de lei (tariful redus stabilit pentru termenul maximal de prestare a serviciului respectiv).

Autoritățile menționează că proiectul de creare a serviciilor cu privire la generarea automată a extraselor din resursele informaționale deținute de ASP, este deja realizat din punct de vedere tehnic. Lansarea acestuia va asigura accesul la serviciile publice mai performante, inclusiv din punct de vedere financiar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău