Ex-șeful SIS, Vasile Botnari, condamnat la șapte ani de închisoare cu suspendare în dosarul expulzării profesorilor turci

  • 09 Septembrie 2020 08:40
Ex-șeful SIS, Vasile Botnari, condamnat la șapte ani de închisoare cu suspendare în dosarul expulzării profesorilor turci

Fostul șef al Serviciului de Informații și Securitate (SIS) Vasile Botnari a fost condamnat cu suspendare în dosarul profesorilor turci.

Asta a declarat procurorul general Alexandr Stoianoglo în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Noi am cerut astăzi de la instanță permisiunea de a publica rezumatul acestui dosar. Sentința a fost pronunțată aproximativ acum o lună. El și-a recunoscut vina”, a declarat procurorul. Totuși, acesta nu a putut spune termenul exact la care a fost condamnat Botnari.

„El a achitat benevol 125 de mii de euro, pierduți de Republica Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO), drept prejudiciu și a achitat 380 de mii de lei pentru avionul care a fost arendat pentru transportarea profesorilor turci”, a mai spus procurorul. Alexandr Stoianoglo susține că Vasile Botnari ar fi fost influențat de către fostul lider al democraților Vlad Plahotniuc.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău