Ex-președintele Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu

  • 18 Noiembrie 2022 16:11
Ex-președintele Igor Dodon a fost eliberat din arest la domiciliu

Fostul președinte Igor Dodon, învinuit de corupere pasivă și de acceptarea finanțării partidului politic din partea unei organizații criminale, a fost eliberat din arest la domiciliu.

Decizia a fost luată vineri, 18 noiembrie, de către magistrații Curții Supreme de Justiție. Pe contul său de Telegram Igor Dodon scrie despre eliberarea sa din arest ca despre prima victorie.

Fostul șef de stat a fost plasat sub control judiciar, având interdicția de a părăsi țara. Decizia va intra în vigoare duminică, 20 noiembrie, precizează Ziarul de Gardă.

Igor Dodon a fost reținut pe 24 mai după ce procurorii anticorupție au efectuat zece percheziții pe mai multe adrese, cadrul dosarului numit ”kuliok” în care fostul șef de stat este învinuit că ar fi primit o sacoșă neagră cu bani de la Vlad Plahotniuc.

Igor Dodon este primul șef de stat judecat pentru o infracțiune comisă în perioada mandatului. Din acest motiv, cauza penală a fost transmisă pentru examinare la CSJ, care, potrivit legii, are competența să judece în primă instanță cauzele penale privind infracțiunile săvârșite de un șef de stat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
-3,93
Cer acoperit de nori
Umiditate:77 %
Vint:5,14 m/s
Wed
-1
Thu
-2
Fri
-1
Sat
-0
Sun
1
Arhivă Radio Chișinău