Ex-președintele holdingului ELAT, condamnat la nouă ani de închisoare

  • 16 Martie 2017 16:07
Ex-președintele holdingului ELAT, condamnat la nouă ani de închisoare

Procuratura Anticorupție anunță despre condamnarea ex-președintelui consiliului societăților comerciale „ELAT” și „Sigma” pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, prin sustragerea sumei de 3,2 milioane de lei de la Banca Comercială ,,Universalbank” SA, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit procurorilor, în perioada anului 2011, fiind președintele consiliului societăților comerciale „ELAT” și „Sigma” , inculpatul a obținut prin înșelăciune și abuz de încredere, un credit pe o perioadă de 24 de luni în sumă de 3,2 milioane lei de la BC,,Universalbank”. Pentru creditul acordat urma să se încheie un contract adițional la contractul de ipotecă între BC „Universalbank” SA - în calitate de creditor ipotecar, ,,ELAT” - în calitate de debitor ipotecar  și Sigma” - în calitate de proprietar, prin care se garantează și creditul acordat președintelui consiliului societăților comerciale.

În continuare, inculpatul a determinat persoanele responsabile din cadrul SA „ELAT”și SA „Sigma” să încheie un acord adițional la contractul de ipotecă cu banca, garantând astfel creditul obținut de inculpat în sumă de 3,2 milioane de lei. Având în vedere că acordul adițional de garantare a creditului a fost încheiat cu încălcări legislative, la scurt timp, acesta a fost reziliat, iar inculpatul a însușit prin înșelăciune și abuz de încredere 3, 2 milioane de lei, prejudiciind instituția financiară în proporții deosebit de mari.

Instanța de judecată l-a condamnat pe inculpat la nouă ani de închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții și de a exercita activități legate de circulația banilor pe un termen de 5 ani. Sentința este cu drept de atac.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:7,2 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău