Expozițiile Farmer și Moldagrotech, la Moldexpo

  • 23 Octombrie 2013 15:58
Expozițiile Farmer și Moldagrotech, la Moldexpo

La Chișinău s-a deschis, miercuri, 23 octombrie, expoziția anuală dedicată agricultorilor, la care a fost prezentată tehnică agricolă, tehnologii de conservare și păstrare a produselor, animale și păsări de rasă, roadele proaspăt culese de către agriculto

Diana Rotaru este administrator al fermei de struți Bardar și ne-a mai povestit că afacerea pe care o gestionează se bazează mai mult pe entuziasm, decât pe profit.

Alte animale exotice pentru Republica Moldova, pe care le-au adus la expoziție niște întreprinzători din România, sunt chinchilla, niște mamifere ceva mai mici decât iepurii, crescute pentru blănița lor. Unul dintre fermieri, Vasile Surduc, spune că această poate deveni profitabilă, dacă este respectată tehnologia.

Printre vizitatorii expoziției, am întâlnit-o pe Natalia Croitoru , studentă la zootehnie, care și-a deschis o mică fermă de iepuri. Este încrezătoare că va reuși, chiar dacă tinerii din generația ei sunt interesați mai mult de domenii ca dreptul sau economia.

Mai puțin optimiști par să fie cei care cultivă produse pentru piața rusească. Proprietarul unei gopodării țărănești, Fiodor Cebotari, este în așteptarea unei soluții din partea Guvernului, ca să își poată exporta merele în Rusia.

În acest context, una dintre soluții pare să vină tot din Federația Rusă.  Alexandru Chirtoca a adus din Rusia o nouă tehnologie de conservare a fructelor, pentru ca agricultorii să le poată vinde atunci când piața oferă cel mai bun preț.

Expozițiile Farmer și Moldagrotech vor fi deschise până pe 26 octombrie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău