Expoziție de pictură la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

  • 16 Octombrie 2021 12:01
Expoziție de pictură la Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene găzduiește o expoziție temporară de pictură cu lucrări semnate de artistul plastic Vladimir Palamarciuc, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova, transmite IPN.

„Ne dorim să sporim vizibilitatea culturii naționale și să contribuim la afirmarea rolului culturii în procesul de construire și consolidare a imaginii Republicii Moldova în străinătate. Astfel, ministerul de externe găzduiește următoarele 4 luni o expoziție de pictură a artistului plastic Vladimir Palamarciuc. Vom continua vernisarea în cadrul spațiilor publice ale ministerului și ambasadelor noastre în exterior și altor pictori originari din țara noastră și diasporă în strânsă cooperare cu instituțiile de cultură din țară”, a menționat ministrul de externe, Nicu Popescu, citat într-un comunicat de presă al instituției.

Lucrările lui Vladimir Palamarciuc fac parte din colecțiile publice ale Muzeului Național de Artă al Moldovei, Centrului de Cultură George Apostu, Bacău, România, Muzeului Județean din Buzău, România, dar și colecții private din mai multe state. Artistul este distins cu multiple premii naționale și internaționale.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:7,72 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău