Expoziție de fotografie, dedicată poetului Mihai Eminescu

  • 14 Iunie 2013 15:37
Expoziție de fotografie, dedicată poetului Mihai Eminescu

O expoziție de fotografie, dedicată poetului Mihai Eminescu, a fost vernisată vineri, 14 iunie, în capitală, la inițiativa Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău.

 

Imaginile reprezintă fotografii ale poetului, ale rudelor și prietenilor săi, precum și ale manuscriselor, actelor și scrisorilor de dragoste adresate Veronicăi Micle. În cadrul manifestării, a fost prezentat și volumul „Mihai Eminescu. Dicționar Enciclopedic”, semnat de academicianul Mihai Cimpoi. Evenimentul are loc în preajma datei de 15 iunie, când se împlinesc 124 de ani de la moartea poetului. 

Expoziția este formată din 22 bannere montate  lângă statuia lui Ștefan cel Mare și Sfânt din Grădina Publică din Chișinău. În imagini, realizate după fotografii de arhivă, pot fi văzute secvențe reprezentative din viața și activitatea lui Mihai Eminescu, a subliniat directorul Institutului Cultural Român „Mihai Eminescu”, Valeriu Matei.

Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, a salutat amplasarea expoziției în preajma monumentului lui Ștefan cel Mare.

În opinia poetei Nina Josu, expoziția de fotografie reprezintă o modalitate originală de  a-l comemora pe Mihai Eminescu.

Academicianul Mihai Cimpoi a prezentat în cadrul evenimentului noul său volum „Mihai Eminescu. Dicționar Enciclopedic”, editat recent în 1000 de exemplare.

200 de exemplare ale acestei lucrări vor fi donate, cu sprijinul financiar al  Institutului Cultural Român, bibliotecilor publice din Republica Moldova.
 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:3,09 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău