Expoziția-concurs „Autumnala 2022” și-a desemnat câștigătorii

  • 09 Decembrie 2022 19:30
Expoziția-concurs „Autumnala 2022” și-a desemnat câștigătorii

La Centrul Expozițional ”Constantin Brâncuși” a avut loc astăzi decernarea premiilor în cadrul expoziției-concurs ”Autumnala 2022”, la care au participat 123 de autori cu 136 de lucrări, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici, Dumitru Bolboceanu a menționat că ediția din anul 2022, ca și cele anterioare, este realizată în parteneriat cu Ministerul Culturii, Primăria municipiului Chișinău și alte instituții. Expoziția constituie o retrospectivă anuală a căutărilor și realizărilor artistice în domeniile picturii, sculpturii, artelor decorative și graficii.

Marele Premiu, acordat de Uniunea Artiștilor Plastici, a fost obținut de către sculptorul Mihail Damian, pentru lucrarea ”Altar”, executată în lemn și bronz. Premiul municipiului Chișinău i-a revenit Ludmilei Furdui pentru lucrarea ”Te uită cum ninge decembrie”, tehnică mixtă, premiul Asociației Titularilor de Drepturi de Autori ”Mora” - lui Gheorghe Șoitu pentru lucrarea ”Compoziție”, realizată în acril, carton și premiul pentru excelență – lui Mihail Statnîi, pentru lucrarea ”Cariatide”, ulei pânză.

Artistul plastic Tudor Zbârnea a luat premiul pentru pictură (lucrarea ”Cale”), Alexei Colîbneac – premiul pentru grafică (lucrarea ”Grotesc”), Iarîna Savițcaia-Baraghin – premiul pentru artă decorativă (lucrarea ”Timp”), premiul pentru sculptură – Ruslan Tihonciuc (lucrarea ”Echilibru”, marmură) și premiul juriului  - Anatolie Gherasimov (lucrarea ”Fără frunze”, tehnică mixtă), relatează MOLDPRES.

Cu diplome de merit au dost distinși artiștii plastici Igor Svernei, Iraida Ciobanu, Andrei Negură, Vladimir Frumusachi și Alina Rusu.

Expoziția va fi deschisă până la 12 decembrie.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău